magyarfutball.hu

MAC - Budapesti AK 1 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
nézőszámok:
  1. Az Újság: kisszámú közönség
  2. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.21, 22:09
    Helyesbítek, a mérkőzést április 4-én, hétfőn játszották!
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.21, 22:07
    B. A. K.—M. A. C. 3 : 1.


    (Margitszigeti pálya.) Rendkívül élénk és élvezetes játék után a balszerencséjéről hires B. A. K.-nak sikerült ráczáfolni balszerencséjére, a mennyiben évek óta először győzte le a nálánál ma jobban játszó M. A. C.-ot. A mérkő­zés főleg az első félidőben igen szép volt, csak a második félidőben, a mikbr a M. A. C. került fölénybe, de ered­ményt nem tudott elérni, durvult el a játék.
    A győztes B. A. K.-nál elsősorban a csatársor játéka tűnt ki. Különösen Gálos és Gross fényesen játszottak.A fedezetek közül a két szélsö Rudas és Waldner volt jó.A közvetlen védelem Gross kapussal az élen nagy agilitás­sal dolgozott.
    A M. A. C. Oláh és Krempelsz nélkül állt ki és a helyettük játszó tartalékok abszolút tehetetlenek voltak. Jórészt nékik is tulajdonítható a vereség. A csatársor túl­sokat kombinált és különben is megzavarta őket a B. A. K. egymásután elért három goalja.
    A védelemben egyedül Sipos volt jó.
    A mérkőzés — melyet kisszámú közönség nézett végig — sáros, sikos pályán folyt le.
    Az első félidő elején a M. A. C. támad. Lassan a B. A. K. is belemegedik a játékba és Gálos éles lövése már az ötödik perczben a B. A. K. első goalját eredményezi.A hirtelen elért goal felvillanyozza az atlétákat, a kik erős ostrom alá fogják a kék-feketék hálóját, de Gross Vangel lövését kornerre menti (6. p.), mig Sipos, Cseh lövését védi korner árán (12. p.). Gálos lefutása újra kornert eredményez, a melyből Cseh fejese révén éri el el a B. A. K. második goalját. (16. p.) A következő perczben Feketeházy fut le, de Rudas korner árán ment. Gross I. Abafi hibájából lefut és közvetlen-közelről rugja a har­madik goalt. (21. p.) A sárga-kékeket kissé megzavarja a sok goal és kapkodva támadnak. Kelemen és Fekete­házy két ízben kapufára lőnek. A M. A. C. egyetlen goalját Onódy rugja, a ki félpályáról lefutva a jobb sarokba helyezi a labdát. (26. p.) A M. A. C. továbbra is frontban marad, de két kornernél más eredményt nem tud elérni,
    Félidő 3:1.
    A második félidőben a M. A. C, teljesen védeke­zésre szorítja a B. A. K.-ot, de a csatárok hihetetlen ügyetlenek a kapu előtt. Feketeházy két lefutása kornert eredményez. (26. és 30. p.) A harminczötödik perczben Fodor és Gross összefutnak, mire a biró mindkettőjüket kiállítja. (35. p.) A hátralévő időben felváltva támad a két csapat, közben Kelemen negyven méterről élesen a kapufára lő.
    Biró Schubert M. Ferencz (M, U, E.).

    Az Újság 1910 április 5. (ezek szerint április 3. volt a meccs időpontja)