magyarfutball.hu

MAC - Budapesti AK 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 28. forduló
játékvezető : Nagy László
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 22:11 (szerk.: 2022.03.15, 17:07)
    MAC - BAK 2:1 (1:1)

    Üllői-ut
    Bíró: Nagy László

    Ismét egy mérkőzés, amit elrontott az indiszponá­lt bíráskodás. Fairnek és élve­zetesnek indult a játék, a bíró sorozatos tévedései azonban megzavarták a játéko­sokat, akik idegességükben annyira elra­gadtatták magukat, hogy a kombinálást sutba dobva, csak emberre menő játékot produkáltak. A BAK-ot annyira kihozta sodrából a MAC győztes gólja, hogy fe­jetlen és durva játékba fogott, aminek Szabó és Gábor kiállítása, let­t a következ­­­ménye. A második félidő foult-széri­ájá­ból azért, a MAC is kivette részét.

    A győztes csapat eddig mutatott for­májában visszaesés volt tapasztalható. Különösen Kunst és Boldog voltak gyön­gék. A halfsorban Weiner volt a legjobb. Kocsis nem tudja v­isszanyerni őszi nagy formáját. Kehrling jó, Szaffka könnyelmű. Fehérnek csak a második félidőben kel­lett komolyan közbelépnie. A gólt véd­­hette volna.

    A BAK a mérkőzés fontosságának tu­datában lelkesen ment bele a mérkőzésbe, idegei azonban nem voltak vértezve a­ bí­rói tévedésekkel szemben, Mayer néhány pompás védéssel vonta magára a figyel­met. A hátvédek közül Forika jobban tetszett. A halfsor és a csapat legjobb embere Szabó volt. A csatársorban Donáth és Gállos tüntek ki.

    A BAK kezd és Fröhlich—Fodor már az első percben összefutnak. Fröhlich megsérül és jó ideig c­sak félgőzzel játszik. A 3. percben Gállo­s beadását Szaffka elhi­bázza, Maczkó a kornervonalon elcsípi­­ a labdát, hosszabb tétovázás­ után beadja és Donáth­ közelről gólt lő. A MAC nem jön zavarba és szépen kombinálva több ve­szélyes támadást vezet. A 12.­­percben Szalay éles lövését Mayer kiejti, Bodnár centerez, de a középen­ elhibázzák. 16. percben Erbstein lő jó helyzetből fölé. Me­zőnyjáték közben BAK eredménytelen cornert rug. A 31. percben Szalay­ veszélyes csavart lövését Mayer bravurosan védi. A 34­­. percben Weiner passzával Bodnár ki­tör és helyezett lövéssel kiegyenlít. A má­sodik félidő 9. percében a BAK kapu előtt tumultus támad, amelyben Kunst Bodnár passzából a labdát a hálóba gurítja. Sza­­­bót a 13. percben kiállítja a biró, mert Kehrlingbe rug. Befejezés előtt 3 perccel Gábor ugyanerre a sorsra, jut.

    Korner­­arány 2:2.

    Nemzeti Sport, 1921. március 21.