magyarfutball.hu

MAC - MTK 2 : 4 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 14:02
    Magyar Testgyakorlók Köre—Magyar Atlétikai Klub 4:2 (0:2).

    Meglehetős érdeklődés várta a fenti két csapat találkozását, mert a MAK. müncheni szép szereplése után ismét a régi veszedelmes ellenfélnek látszott. A mérkőzés csakugyan úgy indult, hogy annak ered­ménye meglepetés lesz, mert az első félidő 2 :0 vég­ződött az atléták javára. Helycsere után azonban a tartalékkal szereplő atléták csapata visszaesik és ki­egyenlítés után tehetetlenül ereszti kezéből a győ­zelmet.
    A középen játszó Ónody lőtte az atléták első goalját, mely nagyon szép akció eredménye volt A félidőben továbbra is a rendszeresebben játszó atlé­ták a veszélyesebbek és Feketeházynak a jobbszélen való nagyszerű lefutása második goaljukat eredmé­nyezte, úgy hogy a félidő 2 :0 végződik az atléták javára.
    Helycsere után a MTK. nagy erővel fog a ki­egyenlítés munkájához és ez csakugyan sikerül neki, látszólagos off-sideből ered az első goal, melyet csakhamar követ a második egy meg nem érdemelt 11-es rúgás révén. Ezután az atléták teljesen kedvü­ket vesztik, míg a kék-fehérek a csatársorba ment Károlylyal az élén, annál nagyobb buzgalommal dol­goznak. Munkájuknak meg is volt a gyümölcse, mert két goal rúgásával megmentik a már elveszettnek vélt mérkőzést. Bíró Schuberth M. F. volt.

    Pesti Napló 1917 május 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.16, 13:57
    M. T. K.—M. A. C. 4:2.

    (Margitszigeti pálya.) Erős küzdelem után, lelkes játékkal sikerült a M. T. K.-nek a már elveszettnek hitt mérkőzést a szépen játszó atléták ellen megnyernie. Az első félidő 2: 0 arányban a M. A. C. javára végződött, a második half timeban azonban a M. T. K. nagyon észszerűen cseréli fel a játékosokat és leginkább ennek köszönhette győzelmét. Jól játszott a balszélsö Szántó, Károly és Biró. A M. A. C.-nál Feketeházy és Ónody voltak a csapat legjobb emberei, Graham, az angol balösszekötő, közepes tudásu játékos. Révész helyén Weisz Jenő elég figyelemreméltóan állta meg helyét.
    Az első félidőben az atléták a helyzet urai, Fekete­házy nagyszerű lefutásokat produkál és Domonkosnak sokszor van alkalma tudását érvényesíteni. Az első goalt a 16-ik perczben éri el a M. A. C., Feketeházy kiszökteti Ónodyt, a ki tiz méterről védhetetlen goalt rúg. Rövid időre M. T. K. is frontba jön. de Kertész II. öt méterről a kapu mellé ló. Feketeházy lefutása és gyönyörű magas lövése a második goalt eredményezi.
    Félidő 2: 0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben Biró baloldali fedezetnek megy Feketeházy feltartóztatására, a mely feladatát kitünően teljesíti, mert attól kezdve a M. A. C. alig jut támadáshoz. Károly középcsatárt játszik, miáltal nagyon megerősödik M. T. K. csatársora, a mit a mérkőzés vég­eredménye is igazol. M. T. K. első goalját Károly rúgja egy kapu előtti kavarodásból, majd hands miatt tizen­egyest ítél a biró a M. A. C. ellen, a mit szintén Károly értékesít goallá. A M. A. C. teljesen visszaesik és a Testgyakorlók gyors egymásutánban Szántó és Kertész II. révén a harmadik, illetve a negyedik goalhoz jutnak. Biró: Schubert.

    Az Újság 1910 május 24.