magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 2 : 1 16:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 15:51
    Törekvés Sport Egyesület — Budapesti Torna Club: 2 : 1.

    Az egyetlen első osztályú bajnoki mérkőzés is meglepetéssel végződött. A bajnokság utolsó helyén álló Törekvés váratlan győzelmet arat a piros-fehérek fölött, s ezzel a győzelmével a MAC-ot szorította le a bajnoki lista utolsó helyére. A mérkőzést egy adott helyzetnek eredményesebb kihasználása döntötte el a Törekvés ja­vára. A mezőnyben mindkét fél egyenlőnek mutatkozott,sőt a második félidőnek első negyedóráját kivéve, a BTC volt jobbára fölényben.
    A Törekvésben a halfsor fejtett ki igen szép mun­kát és a győzelem is nagyrészt az ö észszerű labdarúgá­sának tulajdonítható. A csatársor a mezőnyben jó, de a kapu előtt bizonytalan, A védelemben Dürr mutatott ne­hány igen szép védést.
    A Torna Clubnál Simon helyett Dobó játszott, aki jobb halfnak, mint csatárnak. Nagy hibája a csapatnak,hogy nem tud egyöntetű, észszerű munkát végezni, ami annak az indolenciának az eredménye, amelylyel ez a csapat némelykor játszik. Ez pedig annál csodálatosabb,mert egyénileg véve mindegyik játékos jó technikájú és rutinirozott.
    Az első félidőben a vezető goalt a Törekvés éri el, egy kapu előtti kavarodásból. A goal után a BTC támadés Rákóczi révén csakhamar kiegyenlít. Félidő: 1 : 1. A második félidőt a Törekvés hatalmas támadása nyitja meg. Veszélyesnél veszélyesebb támadásokat vezet, de eredményt elérni nem tud. Lassan a piros-fehér csatársor is felszabadul, de támadásait a középen kellő erővel foly­tatni nem tudja. Közben a Törekvés eléri a győztes goalt, amely után a BTC hosszan és erősen támad, azonban sikertelenül.
    Biró: Horváth (FTC) volt.

    Pesti Hírlap 1910. március 22.