magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 1 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.22, 18:17
    Terézvárosi Torna Club—Magyar Athletikai Club 2:1.

    (Margitszigeti pálya.) A M. A. C. uj összeállítású csapatával kudarczot vallott; érthetetlen, hogy az F. T. C. ellen olyan kitünően szerepelt csatársort miért forgatták fel és a baloldali fedezetet, a halfsor leghasz­nosabb tagját, miért tolták előre a támadósor balszélére? A sárga-kékek baloldala igy alig jutott a mérkőzés folya­mán komolyabb szerepléshez. Kelemen remek játéka és éles lövései osztatlan tetszést arattak.
    A T. T. C. lelkes védelme fáradhatatlan munkájá­val sokban hozzájárult a győzelem kivívásához, habár a csatársor, főként a jobboldala is bravúrosan játszott, mert minden lehető alkalmat kihasználva, ezzel nem re­mélt sikerhez juttatta a Törekvéstől szenvedett vereség miatt némileg deprimált csapatot.
    Az első félidőben a széllel kedvező oldalon játszó M. A. C. elejétól-végig óriási fölényben van, mig ellenfele alig jut át a fél vonalon. A T. T. C. elég szerencsésen vé­dekezik, mert Kelemen bombaszerü lövésén kivül (28. p.) több goal az első negyvenöt perczben nem esik.
    Félidő 1:0 a M. A. C. javára.
    Szünet után a szél a terézvárosiakat segiti, a kik Schönfeld és Maly két harmincz méteres shotja révén a kiegyenlítő, majd a győztes goalt rúgják. Schönfeldet feleselés miatt Izsó László, a mérkőzés bírája, az utolsó perczekben kiállította.

    Az Újság 1910. március 15.