magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 1 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1909/1910
nézőszámok:
  1. Az Újság: szépszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.25, 22:14 (szerk.: 2021.08.26, 14:40)
    M. A. C. — Törekvés S. E. 2:1
    (Hölgy-utczai pálya.)

    Szépszámú közönség előtt folyt le a mindkét csapat további sorsára rendkívül fontos mérkőzés. Az ellenfelek abban a tudatban, hogy vere­ségük az első osztályból való kieséssel járhat, óvatosan, teljes tudással küzdöttek a győzelemért, a melynek ki­menetele azonban már az első perczek után nem lehetett kétes, a mennyiben a M. A. C. a match utolsó perczeitól eltekintve, daczára annak, hogy Sipos helyén Boros, a baloldali hátvéd helyén Abaffy, Feketeházy helyén pedig Fábry állt, döntő fölényben volt. Az atléták a B. T. C. elleni matchük óta erősen javultak és különösen pompás összjátékuk keltett feltűnést. A Törekvés legjobb emberei Dürr, a két hátvéd és a csatársorban Uitz voltak.

    A M. A. C. már a harmadik perczben rúgja Kele­men révén vezető goalját, mig a Törekvés ellen megítélt tizenegyest Dürr rávetéssel bravúrosan védi. Az atléták további két goalját Puskás István biró ofside czimen nem ítéli meg.

    Félidő: 1:0.

    Szünet után a M. A. C. balösszekötőjének goalját ismét nem érvényesíti a biró, Kelemen azonban egészen közelről irányítva, kettőre szaporítja a sárga-kékek goaljait. Csakhamar úgy gyomorba rúgják a M. A. C. czenter-csatárát, hogy ájultan viszik ki a pályáról. A Törekvés goalját a match utolsó perczeiben Uitz rúgta.

    Az Újság, 1910. március 1.