magyarfutball.hu

Budapesti TC - Terézvárosi TC 0 : 0 10:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 14:08
    BTC.— TTC. 0 : 0

    (Millenáris) Vasárnap délelőtt játszotta le a két csapat bajnoki mérkőzését. A BTC. telje­sen felforgatott csapattal állt ki, úgy hogy kevés győzelmi esélylyel indult a küzdelembe a TTC.-nek megerősített csapata ellen. A BTC. csatársor teljesen uj öszszeállitásban állt ki, egyedül Rákoczy és Dobó a régiek kö­zül való. Az újak, mint Mahr (PTE.), Bán (Monor) és Bayer épenséggel nem helyettesitették elődeiket. A half-sorban Kovács helyett játszó Nagy sem sokat ígérő játékos. A TTC. uj neve alatt ez alkalommal ismét egy kis pikanté­riával szolgált a sportközönségnek. Ismét játszatta a tagjai sorából kizárt Weisz Antalt! Érdekes a dologban az, hogya TTC. Weisz kizáratását a szövetségnek is bejelentette, en­nek folytán a TTC. részére szóló igazolása is hatályát vesz­tette. Kíváncsian várjuk a szövetség állásfoglalását, de min­denesetre érthetetlennek tartjuk a TTC. vezetőségének felfo­gását. — Különben Weisz Antal nagyszerűen játszott régi helyén, úgyszintén öcscse Weisz Zoltán. A csatársornak jobboldala volt jobb, Malyval és halfsorból előretolt Schönfeld Gyárfás center fejlődés alatt áll.A játékról kevés mondani valónk van. A mérkőzés alatt esett az eső, ami méginkább hozzájárult a csapatok nívó nélküli játékához. Az első félidőben mintha TTC. volna jobbik; 11-est is ér el Szendrö miatt, amely azonban kiak­názatlan marad. A BTC. a félidő végén jut szóhoz. A máso­dik félidőben változtos és durva a mérkőzés. A félidő 35-k percében Simon (BTC.) középfedezet megsérül s kiáll, in­nen kezdve a TTC. látszik erősebbnek, de gól nem esik.Biró: Krug (MAFC.).

    Nemzeti Sport 1909 szeptember 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 13:57
    Budapesti Torna-Club — Terézvárosi Torna-Club 0:0.

    (Millenáris pálya, délelőtt.) A játék javarészt kez­detleges csapdosásból állott, ugyannyira, hogy az esős idő daczára szokatlanul nagy számmal megjelent közön­ség egy része be sem várta a mérkőzés végét. A terézváro­siak csapata volt feltétlenül a jobbik, a melyben ismét játszott Weisz Antal és bebizonyította, hogy még mindig a régi, megbízható és kitünően helyezkedő fedezetjátékos. Méltó partnerei öcscse Weisz Zoltán és a czenterhalf : Jergenz. A fedezetsor a csapat legjobb része. Csatársoruk­ban kitűnő a jobboldal: Maly és Schönfeld ; kár, hogy utóbbi sokat áll lesben, miáltal nem egy szép támadást akasztott meg. Jó még a középcsatár. Gyárfás, ellenben baloldaluk feltűnően gyenge. Hátvédjeik közül csak Nemetz jó, mig Beimel a kapuban kifogástalanul mű­ködött.
    A B. T. C. csapatáról már sokkal kevesebb jót mondhatunk. A beállított uj emberek nem tudják pótolni elődjeiket. A játékjogától felfüggesztett Mészáros helyét betöltő Bayer és a Kézsmárky helyén játszó Bán II. igen gyengék. Máhr, a pozsonyiak volt jobbszélsője fejlődés­képes. Kitűnő futó, jól helyezkedik, csak játéktechnikája fogyatékos még. A két összekötő: Dobó és Rákóczi ab­szolút jók. A balfedezet Nagy is gyenge. A két hátvéd és Bihari a kapuban munkájukat kifogástalanul végezték.
    Meg kell jegyeznünk, hogy a B. T. C. második csa­patában több elsőcsapatbeli játékos szerepelt, a mi olyan színezetet ad a dolognak, mintha a szövetségi díjra pá­lyáznának, elhanyagolva teljesen a bajnokságot. Pedig, mint említettük, ugyancsak ráférne az első csapatra egy kis felfrissítés.
    Tizenegy óra húsz perczkor kezdik a játékot. A terézvárosiak fölénye azonnal kidomborodik. Már a 8-ik perczben eredménytelen kornert érnek el, majd kevéssel utána Weisz lövését Bihari kifutással menti, de a labda Rooz II.-höz jut, a kinek az üres kapura irányított rúgá­sát — hogy a biztos goalt megakadályozza — Szendrő kézzel menti, a megítélt tizenegyest azonban Maly maga­san a kapu fölé rúgja. T. T. C. van továbbra is offenzivában és csak a félidő vége felé jutnak a piros-fehérek is veszélyesebb támadásokhoz Rákóczi, majd Máhr révén.
    A második félidőben már mindkét csapat egyformán támad és a játék durvaságra hajlik. A B. T. C. néhányszor erősen szorongatja ellenfele kapuját, a minek korner az eredménye, a mely azonban — érintetlenül jutva a labda a kapuba — goalnak megítélhető nem volt (15. p.). To­vábbra is inkább a pálya közepén folyik a játék. Közben Simon, a B. T. C. középfedezete megsérül, úgy hogy végleg kiáll (35. p.). Biró: Klug Frigyes (M. A. F. C.).

    Az Újság 1909 szeptember 21.