magyarfutball.hu

Budapesti AK - Budapesti TC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 13:31
    Budapesti Atlétikai Klub — Budapesti Torna-Club 2:1.

    (Margitszigeti pálya.) A B. A. K. vasárnapi formája után ítélve, komoly ellenfele lesz az összes csapatoknak. A fenti goalarány nem fejezi ki hiven a két csapat közötti erőkülönbséget, mert a B. A. K. sokkal jobb volt ellen­felénél.
    A B. A. K. ezúttal lelkes, tartalmas játékot produ­kált. A támadósor épp oly kitünően működött, mint a közvetlen védelem. Egyedül a fedezetsor nem üti még meg a csapat klasszisát. Legjobb emberük Grünwald, Halász, Cseh és Varga volt.
    A B. T. C. kapkodva, rendszertelenül játszott és mikor 2: 1-re állt a mérkőzés, az egész csapat felforgatta összeállítását. Nagyon érezhető volt Mészáros hiánya, mert a helyén játszó Bayer teljesen hasznavehetetlennek bizonyult. Legjobb emberük Rákóczy, Bihary és Dobó volt.
    A mérkőzés helyenként nagyon unalmas volt és csak akkor játszottak erős iramban, mikor a mérkőzés sorsa már eldőlt.
    A B. T. C. támadása nyitja meg a mérkőzést. A B. A. K. Halász révén támad. Konrád vezet támadást, Vargához passzol, a kinek lövése hajszálnyira kerüli el a B. T. C. hálóját (12. p.). Gross vezet támadást, de be­adását Cseh a kapu fölé juttatja. Kézsmárky, majd Rákóczy lövése a kapu fölé kerül. Gross beadását Szendrő teszi ártalmatlanná. A piros-fehérek Dobó révén jutnak támadáshoz, a kinek beadását Kézsmárky Gross lába között a goalba vágja (28. p.). Gerő lövését Bihari fogja, Konrád támadása kornert eredményez. Rákóczy támadá­sát Glatter korner árán menti (4L p.). Az utolsó percz­ben Kézsmárky lövése foglalkoztatja Grosst.
    A második félidőben a játék kissé ellanyhul. A B. A. K. kiegyenlítő goalját a Halász által rúgott kornerból Varga lövi (15. p.). A játék most kissé erősebb iramban folytatódik. Gross lövését Bihary menti, Konrád támadását pedig Szendrő korner árán. Halász szépen rúgott kornerét Varga Grosshoz passzolja, a ki a labdát a goalba fejeli (21. p.). A B. T. C. erre felforgatja csapatát. Szendrő csatárnak megy, azonban igy sem képes a B. T. C. eredményt elérni. Dobó beadásét Kézsmárky a kapu fölé rúgja. Grünwald szépen irányított szabadrúgása Biharyt foglalkoztatja. Konrád beadását Gálos Biharynak rúgja. Kézsmárky támadása majdnem eredményes, de Gross hihetetlen szerencsével lábbal véd (41 p.). Ugyan­csak veszélyes volt az utolsóelőtti perczben Szendrő és Gross összeütközése, de Gross lábbal autra rúgja a labdát. Az utolsó perczben a B. A. K.-nak nyílik alkalma újabb goal elérésére, de Cseh a kapu fölé lő.
    Kiss Gyula (>>33« F. C.) kitünően bíráskodott.

    Az újság 1909 szeptember 14.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 13:25
    Budapesti Athletikai Klub — Budapesti Torna Club 2 : 1

    A BTC még mindig kiszámíthatatlan csapat. Egyszer kitünően, másszor meg csapni való rosszul,
    indolensen játszik. A vasárnapi játékra az utóbbi áll, ami azonban nem kissebbiti a BAK győzelmének értékét.A félidőben még a BTC vezetett, de helycsere után a »nemtörődöm ^ játékmodor megboszulja magát. Kiss Gyula (33 FC) bíráskodott.

    Pesti Hírlap 1909 szeptember 14.