magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Budapesti TC 4 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.12, 23:13
    B. A. K.-B. T. C. 4:1 (félbeszakítva).

    (Millenáris pálya.) A B. T. C. a tavaszi szezonban még nem állt ki olyan erős összeállításban, mint vasár­nap. A Földi—Simon—Rauchmaul fedezetsor nagyon jó munkát végzett és a csatárszárny is (Dobó a jobbszélen, Kunszt pedig mint jobbösszebötő) jóval goalképesebbnek tetszik. Szendrő azonban — ballábát erősen fájlalva — elejétől végig csak statisztált, miáltal a piros-fehérek védelme természetesen alaposan meggyengült.
    A mérkőzés egyébként abszolút nivótlan és ennél­fogva élvezhetetlen volt. Még Károly is jóval formáján alul játszott, Bihari abszolút megbízhatatlan, Szury, Jancsarek, Kutsera és Goldstein sem elégített ki. A me­zőny legjobb embere Salamon volt. A nivótlan matchet visszataszítóvá tette az a durva, kíméletlen játékmodor, a minőhöz hasonlót már régen láttunk, de megjegyezzük, hogy a küzdelmet ezúttal nem is a játékosok, mint inkább a közönség egy részének brutális viselkedése vadította el. Károly ugyanis Dobóval összeütközve, utóbbi a földön fekve maradt. Úgy látszott, hogy súlyosabban sérült meg, de szerencsére nem történt komoly baja, mert néhány pillanat múlva már talpra állt. Ez sehogy sem tetszett az ellenpárt publikumának, a mely Dobót azontúl kíméletlenül gúnyolta. A játék azonban igazában a B. A. K. vezető goalja után vadult el, ugv hogy Herzog Ede biró be sem fejezte a matchet. Kőszegi elejétől végig erőszakosan játszott, mig Mészárost nyilván az hozta ki a sodrából, hogy partnereitől elegendő labdákat nem kapott, Szuryt (B. A. K.), majd Földyt, Kunsztot és Mészárost (B. T. C.) ki is állította a biró, az utóbbi kettőnél azonban éppen nem könnyen ment a dolog, mert szembehelyezkedtek a bíróval, sőt Mészáros csak úgy volt hajlandó a pályát elhagyni, ha a biró Károlyt is kiállítja. A vezető biró iránti köteles tiszteletnek olyan flagráns megsértése ez, hogy szükségtelennek is tartjuk, hogy a szövetség tanácsától a legszigorúbb büntetés kiszabását kérjük. Különben erre aligha kerül a sor, mert a Budapesti Torna-Clubnak sportszerűen gondol­kozó választmánya alighanem maga is megtorolja ezt a piros-fehér színeken történt inzultust.
    Kezdés után Salamon lövését Bihari csak rávetesse! tudja menteni, mire Mészáros vezet támadást, remekül irányított labdája a felső kapufáról a goal elé pattan s miután György esetlenül véd, Kunszt a labdát a goalba nyomja (2. p.). A piros-fehérek tovább támadnak, kor- nerrel veszélyeztetnek, majd, miután Kőszegi Salamon kiszökését elhibázza, a jeles középcsatár kiegyenlít (14. p.). Rendszertelen, erélytelen támadásokkal telik el az idő, miközben B. T. C. újabb kornert ér el, mig Salamon a 32-ik pereczben a vezető goalt rúgja.
    Félidő 2:1.
    Szünet után negyedóráig a B. T. C. van frontban, a B. A. K. támadásai azonban veszélyesebbek. A kék­feketék két eredménytelen kornere után (9. és 17. p.) a harmadikat Károly remek fejessel a harmadik goallá értékesíti (21. p.). B. A. K. újabb kornere után Salamon á 27-ik perczben a negyedik goalt rúgja. A hátralevő időben mindinkább elfajul a játék, a minek következ­ményeképpen Szuryt (28. p.), Földit (31. p.), Kunsztot (31. p.) és Mészárost (35. p.) kiállítják. A biró további brutalitásokra módot nem akarván adni, a játékot tiz perczczel a szabályos befejezés előtt lefütvüli.

    Az Újság 1911 május 2.