magyarfutball.hu

MTK - Budapesti TC 0 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 5.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 23:27
    B.T.C.— M.T. K. 0:0.

    (Millenáris pálya.) Néhány játékos hiánya miatt mind a két csapat alaposan felforgatta összeállítását és igy festett: B. T. C.: Bihari — Földi, Szendrő — Ficzere, Rauchmaul, Kertész — Bayer, Dobó, Németh, Kunszt, Mészáros. M. T.K.: Domonkos — Biró, Révész — Kürschner, Ellinger II., Kertész III. — Taussig, Kertész I., Kertész IL, Döme, Farkas. Kőszegi és Simon, más­részről Nagy, Sebestyén és Szántó hiányzott, a játék nivója azonban olyan volt, mintha csupa tartalék játszott volna. Ha Kürschner, Kertész III., Szendrő, Révész és Biró olyan pompásan nem játszik, azt hittük volna, hogy harmadosztályú matchet látunk. A két csatársornak nem volt a match folyamán egyetlenegy józan kombináczióju támadása sem, sőt már az is eseményszámba ment, ha egyik csatár a másiknak labdát juttatott. A két kapura irányított labdákat erős túlzással az ujjainkon meg tudtuk volna számolni. Az egyéni támadásokat a védelmek könynyen szerelték le, úgy hogy közben a kapuvédek akár az alagi nagy akadályversenyt is megnézhették volna. Mi történt mégis a kétszer negyvenöt percz alatt? A labda birhatásáért küzdöttek dulakodtak és veszekedtek és ezt a munkát Földi, Ellinger II., Ficzere és Kertész II. éppen nem fairül végezte.
    Néhány percznyi játék atán M. T. K. fölénye már szemmellátható, majd mikor Ficzere Farkast harozképtelenné teszi, a negyed óráig tíz emberrel játszó kék­fehérek visszaesnek. Szendrő a 9-ik perczben kornert hibáz. Domonkos az első védeni való labdát, Kunszt gyenge lövését, a 24-ik perczben kapja, mig Biharit szünetig Farkas remekül ivelt shotja, Révész szabad­rúgása és Kertész I. alacsony labdája foglalkoztatja. A B. T. C. a 35-ik perczben eredménytelen kornerhez jutott.
    Szünet után még álmosabban, még nivótlanabbnl folytatódik a játék. B. T. C. a 11-ik perczben kornerrel veszélyeztet, öt perczczel későbben pedig az M. T. K. jut két egymásutáni kornerhez. Negyedóra után a küz­delem megélénkül, miután a piros-fehérek heves iramot diktálva offenzivába kerülnek, Domonkos azonban Mé­száros, meg Dobó néhány labdáját biztosan védi. As utolsó tíz perczben ismét változatos a játék. Mindkét kapu egyizben ugyancsak nagy veszélyben forgott, a két csatársor azonban tradicziójához hü marad és nem mo­lesztálja goallal az ellenfele hálóját. Biró Hajós József

    Az újság 1911 április 11.