magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.11, 22:47
    Törekvés—M. A. C. 2:1.

    (Hölgy-utczai pálya.) Közel ezer főnyi közönség nézte végig a kis hölgy-utczai pályán a mérkőzést, amelyet az utolsó pillanatokban döntött el a maga javáraa Törekvés lelkesen játszó csapata. A két csapat teljesen egyenrangú volt. Az első félidőben a M. A. C., a második­ban a Törekvés volt fölényben. A munkáscsapat győzel­mét ugyan némileg megkönnyítette a megszokott pálya,ez azonban mitsem von le annak értékéből, mert a csapat,különösen a második félidőben mutatott lelkes játékával kiérdemelte a győzelmet. A M. A. C. eleinte szemmelláthatólag idegenül mozgott a túlságosan rövid és keskeny pályán, később azonban megszokta és a csatársor néhány gyönyörűen keresztülvitt támadással veszélyeztetette a Törekvés kapuját.
    A Törekvésnél a csatársor volt a csapat legjobb része, különösen a jobboldal (Kiss, Nyilas és Volenszky),a kik szép összjátékkal vitték keresztül támadásaikat és éles lövéseik nem kis munkát adtak Síposnak. A fedezet­sor és a védelem hasonlóan jó, mig a kapuban Dürr ki­fogástalan. Az atlétáknál Sipos a kapuban önmagát múlta felül. Bravúrosan és önfeláldozóan védett Oláh. A fedezetsor agilis, mig a csatársorban különösen a két szélső volt kitűnő.
    Törekvés játszik nappal szemben, mindazonáltal rögtön a M. A. C. kapuja előtt teremnek a csatárok és már az első perczben kornerrel veszélyeztetnek. A M. A. C.lerohanása után ismét a Törekvés támad és ismét kor­nert ér el. Tiz percz után a M. A. C. jut offenzivába és csatárai sűrűn foglalkoztatják Dürrt, a ki Krempels shot­ját rávetéssel menti, majd Feketeházy II. lövését védi bravúrral. A M. A. C. Hauswald hibájából jut kornerbez, a mely után Rauch beadásából Krempels lövi a vezető goalt. Félidő 1:0 a M. A. C. javára.
    Törekvés a második félidő legnagyobb részében fölényben van, Kiss lövését Sipos rávetéssel menti, mi­közben megsérül, úgy hogy tiz perczre kiáll. Helyette Oláh áll a kapuba. Törekvés két egymásutáni kornerhez jut, a második után Medgyessy handset vét, a biró tizen­egyest Ítél, a melyből Volenszky a kiegyenlítő goalt rúgja.A Törekvés állandó támadása közvetlenül a befejezéselőtt a győztes goalt eredményezi, a melyet Nyilas szerez meg gyönyörű, süvítő lövéssel. Biró: Sugár István.

    Az újság 1911 április 4.