magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 22:21 (szerk.: 2021.07.11, 11:32)
    T. T. C. — B. T. C. 2:1

    (Üllői-uti pálya.) Bárki is alig gondolta volna, hogy a tavaszi idény folyamán eddig mindenkor jó formában játszó piros-fehérek vereséget szenvedjenek a Terézvárosiaknak eddig vajmi kevés sikerrel szereplő csapatától. A meglepetésszerü eredmény magyarázata nem is a B. T. C. formahanyatlásában, hanem a T. T. C. váratlanul nagyfokú javulásában található, a mely ugyan egyáltalán nem emelte még a csapatot a B. T. C. fölé, de némi szerencsével párosulva éppen elegendő volt ahhhoz, hogy a győzelmet megszerezze és eltávolítsa a kiesés veszélyének már erősen fenyegető esélyeit is.

    A mérkőzés megindulása után nyomban szembeötlő volt a T. T. C. csapatának friss, lendületes játéka, mely a mérkőzés egész lefolyását élénkké és változatossá tette. Olyan erős összeállításban a T. T. C. csapata az idén még nem állott fel és talán ebből folyólag az önbizalom érzése volt az, a mi a csapatot oly váratlanul jó munkára vezette. Legelől a védelem kitűnő munkája vezetett. A kapuban ismét Beimel állott, a hátvédek közül pedig a fiatal Hegyi ismételten kimagasló tudásról tett tanú­ságot ; jó helyezkedésével és biztos rúgásaival hasznos szolgálatot teljesített Nemetz, a másik hátvéd is, de lár­más magaviseletéről és visszatetsző gesztusairól a csapat érdekében le kellene szoknia, A fedezetsor jó volt a védelemben, de kevés tudást árult el a csatároknak pontos adogatással való ellátása tekintetében. Legjobb csatáruk a balösszekötő Fekete, ki most Schlosser után legjobb balösszekötőnk; goalképes jó labdatechnikával rendelkezik s tud alkalmazkodni a csatárláncztól meg­kívánt összmunkához is. Rusz nem a régi jó, de Maly, Weisz Antal és Pach-al együtt valamennyien fürge és agilis csatárok.

    A B. T. C. főként annak tulajdoníthatja a szen­vedett vereséget, hogy ellenfelének nem várt jó játéka szemmelláthatólag meglepte, a T. T. C. által elért vezető goal után pedig annyira ideges, nyugtalan és kapkodó lett a csapat játéka, hogy — bár a kiegyenlítésre való törekvésben jelentős fölénybe került — pozitív ered­ményhez jutni főként rendszertelen játéka miatt nem tudott. Kőszegi és Szendró hibátlan, pompás védöjátéka tetszett legjobban, mig a halfsor a T. T. C. fedezeteivel közös hibában szenved és a labdaosztásban gyenge. A csatársorban egyenként senki nem emelkedett ki, de mind az öt csatár jó formát mutatott, főleg egymás megértésében.

    A mérkőzés élvezetesen indult, de később igen eldurvult, a miből mindkét fél jelentékenyen kivette a maga részét. Kezdés után azonnal támad T. T. C. és Weisz A. hosszú, lapos labdája Biharinak ad munkát. Később változatos játék fejlődik, a melynek folyamán valamivel többet támad a B. T. C. és a 28-ik perezben vezető goailioz jut Németh és Kunszt szép kombináczió- jából, a kik a kapuig nyomulván, Mészároshoz passzol­nak, mire utóbbi erős goalt lő. Terézvárost az eredmény látszólag lehangolja s védekezésre szorul, de a 37-ik perezben kiegyenlítéshez jut, mert a szabadrúgásból a kapu elé adott labdát Pach — Ficzere által fel nem tar­tóztatva — a kifutó Bihari előtt a goalba lövi. A félidő végéig Fekete, majd Mészáros lövése kapufát, talál, Hegyi pedig Némethet rúgja mellbe úgy, hogy utóbbi néhány perczig eszméletlen marad.

    Félidő 1:1.

    A második halftimeban T. T. C.-hoz szegődik a szerencse. Maly negyedórái játék után hosszú csavart lövéssel, mely a kapuléczról pattant a hálóba, megszerzi csapatának a vezetést, melynek kiegyenlítésére B. T. C. a legnagyobb erőfeszítéssel is hiába törekszik. Nagy fölénybe jut ugyan, de három kapuléczre menő labdánál nagyobb sikerhez nem jut, sőt a mérkőzés utolsó perczeiben védekezni kénytelen az uj erőre kapó T. T. C. ellen.

    Biró: Havas Lajos

    Az Újság, 1911. március 14.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 16:14 (szerk.: 2021.06.20, 19:24)
    Terézvárosi Torna Club — Budapesti Torna Club 2:1.

    A vasárnap legnagyobb meglepetése. A TTC, mely a múlt vasárnap még nagy gólarányu vereséget szenvedett, az utolsó helyen álló UTE-töl, vasárnap váratlan győzel­met aratott a jó formában lévő BTC fölött, melynek kivívásában rész jutott ugyan a szerencsének és vélet­lennek is, de túlnyomó részt mégis a TTC lelkes és ki­tűnő játékának javára írandó.
    A TTC, mely elég gyenge formában kezdte meg a tavaszi szezont, azóta szinte hihetetlen mértékben fej­lődött. Agilisán, jó és okos összjátékkal dolgozik és időn­ként oly nívós és tartalmas játékot produkált, mely bármely csapatnak dicséretére válna. Egyénileg is né­hány kitűnő erő van a csapatban, igy különösen Hegyi és a két szélső csatár, Maly és Pach, kiknek minden lerohanása veszélyt jelent. A Pach által hirtelen kiszökés­sel lőtt első gól talán az üllői-uti pályán lefolyt mérkő­zések legszebb momentuma volt.
    A BTC csapata nem tud igazán formába jönni. Taktikája, hogy az első 20 percben minden erejét bele­adja, lassankint végzetes hibává kezd1 kialakulni, külö­nösen, ha az ellenfél azt sikeresen pállja és nem veszi át a forszírozott iramot, amint ezt a TTC is tette. A csa­paton nagyon is. meglátszik a trainer munkájának ha­tása. Amig az általa tanitott módon megy a játék és sikerül a csapatnak a begyakorolt stilus érvényesitése, addig nagyszerűen megy a játék, de amint a csapat ab­ból kiesik, — és eddig az első 20 perc után még min­dig kiesett belőle — felbomlik minden tervszerűség és visszatér a régi BTC stilus: a céltalan előrerugások, ami azonban mai nap már szánalmas vergődésszámba megy és annak hiányait a lelkesedés és a kétségtelen nagy agi­litás pótolni nem tudja.
    Ami egyébként a játék menetét illeti, megálla­pítható, hogy a BTC-t a vereség érdemetlenül érte, mert mindent összevéve, nem volt rosszabb ellenfelénél. Né­hány elsőrangú góllövő helyzetet kihasználatlanul ha­gyott és viszont a TTC nyertes gólja, Maly által rúgva, beadásnak készült és csak a véletlen szeszélye avattá góllá. Hogy a véletlennek egyáltalán ily nagy mértékben szerepe lehetett, abban nem utolsó része volt a pá­lyának, melynek erősen homokos volta a talajt egyenet­lenné teszi és a labda elugrását kiszámíthatatlanná.
    A BTC erősen támad a félidő első részében és a 30. percben Mészáros révén eléri egyetlen gólját. Innen kezdve változatos a játék és a 38. percben Pach szabad­rúgásból kiegyenlít.
    A második félidőben is igen élénk és változatos a játék, de a TTC támadásai erélyesebbek és veszélye­sebbek és a 12. percben Maly váratlan helyzetből a ve­zető gólt rúgja. Innen kezdve a BTC fölénybe kerül, de csatárai minden kedvező helyzetet kihasználatlanul hagy­nak.

    Biró volt: Havas

    Pesti Hírlap, 1911. március 14.