magyarfutball.hu

UTE - Nemzeti SC 4 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 21:56 (szerk.: 2021.07.11, 12:40)
    U. T. E. — N. S. C. 4:2

    (Népszigeti pálya.) Az első eset, hogy a két csapat bajnoki küzdelméből az U. T. E. került ki győztesként. A T. T. C. ellen elért 5:0 arányú győzelem után a fenti eredmény éppen nem meglepő. A mérkőzés képe hű ki­fejezője a goalaránynak. Az U. T. E. fizikailag erősebb csapata nagy lelkesedéssel játszott mindvégig és nem szegte ambiczióját az N. S. C. által lőtt vezetőgoal sem. Az N. S. C. első goalja Gyárfás lövéséből eredt. Három percz múlva U. T. E. jobbösszekötője gyönyörű goallal kiegyenlít, sőt röviddel ezután Novák hosszú rúgása Burián hibájából vezetéshez juttatja az újpestieket.

    Félidő 2:1.

    A második félidőben a játék képe megváltozik, mert U. T. E. fölénybe kerül, különösen azután, hogy az N. S. C. hálójában harmadszor akadt meg a labda. A negyedik goalt Molnár III. plaszjrozza. A második félidő 30-ik peresétől U. T. E. Kuschner sérülése folytán tie emberrel folytatta a játékot. Az U. T. E. csapatában Kazár, Fürst, Kuschner mutatott elsőrangú játékot. A nemzetiek vereségét elsősorban a gyenge halfsor okozta, a három közül még Molnár Frigyes mutatta a legjobb formát. A csapat, illetve a mezőny legkiválóbb embere Feldmann hátvéd volt, ki talán meg soha oly nagy for­mát nem produkált, mint épen vasárnap. A csatársorban Tóth volt a legjobb, a második N. S. C. goalt az ő fejese eredményezte. Az N. S. C. uj baloldali hátvéde, Vizugyel, jó játékosnak ígérkezik.

    Biró: Havas Lajos

    At Újság, 1911. március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 11:59 (szerk.: 2021.06.20, 18:49)
    Újpesti Torna Egylet — Nemzeti Sport Club: 4:2, Félidő 2:1
    Biró: Havas

    A bajnokság utolsó helyezettjei között hétről-hétre elkeseredett küzdelem folyik. Mindegyik csapat igyek­szik a helyzetén javítani. Az őszi fordulóban oly roszszul szerepelt az UTE vasárnap nagyott javított hely­zetén az által, hogy igen könnyű győzelmet aratott el­lenfelén. Az első goalt NSC rúgja. Ezután teljesen viszszaesik. Mire UTE kiegyenlít és az első félidőben a ve­zetést is megszerzi.
    A második félidőben az UTE 4-re szaporítja goal­jait. A játék végén NSC. Hlavay révén goalt rúg.

    Pesti Hírlap, 1911. március 7.