magyarfutball.hu

Budapesti TC - Budapesti AK 2 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.05, 23:19
    BTC.—BAK. 2—2. (2:1) (okt. 6.)

    Bajnoki mér­kőzés. Úgy a BTC.-ban, mint a BAK.-ban tartalékok szerepeltek. Az első félidőben a BAK. volt a rosszabbik csapat s ekkor sikerült is a BTC.-nak Mészáros és Horváth révén két könnyű gólt rúgni, mig a BAK.-ot Károly fejese juttatja az első gólhoz. A második fél­időben a BTC. játszott rosszabbul és ekkor a BAK.sűrűn támadott. A kiegyenlítő gólt a György (Grosz II.)által rúgott 11-esből érte el a BAK.

    Sportvplág 1910 október 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.02, 18:44
    B. A. K.—B. T. C. 2 : 2.

    (Millenáris 'pálya.) Az október küenczedikóre ki­sorsolt B. A. K.—B. T. C. bajnoki mérkőzést ma dél­után játszották le a millenáris pályán aránylag kisszámú közönség előtt, mert a ki szabad idővel is rendelkezett,nyilván a szomszéd lóversenytérre rándult ki. A B. A. K.egyébként nem elégített ki, mert a csapat mai összeállí­tásában aránylag gyengébben játszott, mint a régi B. A. K. Nagy hibája a csapatnak, hogy nem szokik az összjátékhoz, továbbá az, hogy minden perczben változtatják az összeállítást. Egyénileg Szury, Kutsera és Károly ját­szottak jól.
    A piros-fehérek a játéktól eltiltott Simon nélkül,tehát alaposan meghandicapelve áltak ki. Rendkívül vehemensen, tüzesen dolgoztak és annak is köszön­hetik, hogy eldöntetlen eredményt értek el.
    A mérkőzés legnagyobb részében a B. A. K. volt offenzivában, mig a B. T. C. csak lerohanásokkal közelí­tette meg a B. A. K. hálóját.
    A második félidő utolsó perczeíben, a mikor a bíró jogos tizenegyest diktált a B. T. C. ellen, a közönség nagy része a pályára futott és csak néhány komolyabb sportsmann (természetesen nem a versenypálya szövet­ség tagjai, mert azoknak legkisebb gondjuk is nagyobb annál, semhogy a pályán történtek miatt nyugalmukat megzavarják) közbelépésére hagyta el a pályát.
    A mérkőzést a B. T. C. támadása nyitja meg és már az ötödik perczben Dobó beadásából Mészáros gyö­nyörű goalt rúg. Negyedórái középjáték után ismét a B. T. C. támad és Bayer beadásából Horváth helyezett goalt lő (21. p.). A második goal után Károly jobbössze­kötőnek megy és ezentúl a B. A. K. állandóan támad. Öt eredménytelen korner után Földi megsérül és kiáll.A tiz emberrel játszó B. T. C. mindinkább visszaszorulés végül két perczczel a befejezés előtt Károly mesés fejessel éri el a B. A. K. első goalját.
    Félidő 2:1 a B. T. C. javára.
    A második félidőben a piros-fehérek ismét teljes csapattal játszanak, azonban annak daczára állandó védekezésre szorulnak. A B. A. K. offenzivájának semmi pozitív eredménye nincs, mert szélső csatárai hihetetlen indolencziával játszanak. A B. T. C. csak nagyritkán Dobó, illetve Mészáros révén jut támadáshoz. A 22-ik perczben Dobó remekül kiszökve biztos goalt hibáz. A
    B. A. K. hosszas támadásainak végre eredménye van ugyanis a csatárnak előrerukkolt Kucsera beadását Földi kézzel érinti és a hosszas alkudozások után meg­ítélt tizenegyesből Grosz kapus a kiegyenlítő goalt rúgja(43. p.).
    Biró Schubert M. Ferencz

    Az Újság 1910 október 7.