magyarfutball.hu

MAC - MTK 0 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1910/1911
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
meccstörténelem
  1. 1923.05.13 MAC - MTK 1-3
  2. 1922.09.17 MTK - MAC 4-0
  3. 1922.03.05 MTK - MAC 2-1
  4. 1921.09.04 MAC - MTK 0-1
  5. 1921.05.22 MAC - MTK 2-5
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.09, 18:15 (szerk.: 2021.07.10, 11:16)
    M. T. K.— M. A.C. 3:0

    (Margitszigeti pálya.) A M. T. K. utolsó bajnoki mérkőzését a M. A. C. ellen látszólag nagy goalaránynyal,tényleg azonban csak erős küzdelem után tudta meg­nyerni. A meglehetősen sikos talajon egyik csapat sem birta igazi képességeit kifejteni. M. T. K. különben is le volt handicapelve, mert csapatának legjobb része(Kürschner, Kertész II., Sebestyén) betegen állt ki a mérkőzésre. Á M. A. C.-nak természetesen megszokottabb volt a szigeti sikos pálya s a mérkőzés elején őrült iramot diktálva, ki akarta fullasztani a kék-fehéreket. M. T. K.azonban, nem követve az atléták taktikáját, a tempót nem forszírozta, hanem minden igyekezetével a M. A. C.támadásainak leszerelésére törekedett. Ez sikerült is s a sárga-kékek esélyeit végre a saját taktikájuk tette tönkre, mert az első félidő jóformán mindent kivett belőlük, úgy hogy a második félidőben M. T. K.-nek már könnyű volt — az első half time egy goalja után —magának további két goallal a győzelmet biztosítani.
    A mérkőzést a két védelem közötti klassziskülönb­ség és a kék-fehérek csatársora balszárnyának agilis,értékes játéka döntötte el. Domonkos néhány igazán bravúros védésén kívül a két hátvéd is nagyon sokat és jól dolgozott, bár — különösen Révész — nem mu­tatták azt a formát, a minőt a F. T. C.-mérkőzés után tőlük vártunk. A fedezetsor, Kürschner betegsége an bizonytalanul védett, a két hátvéd közül Oláh volt a jobbik. A fedezetsorban jói játszott Hildebrand és a tartalék Feketeházy II., Fodor minden igyekezete azonba n abban merült ki, hogy M. T. K.csatárait harczképtelenné tegye. Majdnem ugyanezt tette Kelemen, a ki ugyan játszani is tudna, de neki — úgylátszik — nagyobb élvezet, ha durváskodhatik. A csapat­nak körülbelül legjobb embere Feketeházy I. volt. Rend­kívül gyors labdavezetése és czenterei elsőranguak.

    A mérkőzést Zoltán Béla vezette teljesen pártatlanul, igazságosan, ritka éleslátással és igazán kínosan érinthették azok a jogtalan és igaztalan szemre­hányások, a miket a vereséget szenvedett csapat néhány játékosától és az egyesület egy-két emberétől el kellett szenvednie.

    A kezdés joga a M. A. C.-é. A rendkívül heves tempóban induló játékban nagyrészt a sárga-kékek vannak frontban, de M. T. K. baloldala is sokat és veszé­lyesen támad. M. T. K. két szabadrúgása után az elsőkomolyabb akczió Kertész I. lövésével végződik, mely azonban a kapu fölé repül (12. p.). Újra a M. A. C. támad.Feketeházy éles lövése a kapufáról pattan vissza, majd kornere a kapu mögé megy (14. p.). Ismét változatosan folyik a játék s pillanatról-pillanatra más a küzdelem képe. Szabadrúgások is gyakrabban esnek, majd M. A. C. jut ismét kornerbez, melyet M. T. K. kornere követ, melyből Farkasnak a játékosok egész tömegén keresztül védhetetlenül helyezett labdája meghozza a kék-fehérek­nek a vezetést (22, p.). Ezután M. A. C. erősen »belefekszik« a játékba. Egymásután három kornert ér el, melyeket azonban képtelen kihasználni. Hosszú ideig tartó középjáték után ismét a M. A. C. jut támadáshoz,mely Ónody hibás lövésével végződik. M. A. C. azontúl szemmelláthatóan visszaesik, mig M. T. K. mindinkább felnyomul. A half-time utolsó perczében ismét a M. A. C. támad, de Feketeházy veszélyes lerohanását Domonkos biztosan leszereli.

    Félidő 1 : 0.

    Á második félidő elején a M. A. C. vehemensen támad és Domonkos kapujából kifutva, majdnem goalt hibáz, de Feketeházy offside helyzetben fogja el a labdát.A játék közben mindinkább eldurvul. Kelemen rendkívül éles lövése hajszálnyira kerüli el a M. T. K. hálóját. Azután a M. T. K. kerül frontba és Szántó támadása kornert eredményez, a melyet Sebestyén goallá érté­kesít (15. p.). Hosszú és elég durva mezőnyjáték után Révész szabadrúgásából Kertész I. rúgja a harmadik és egyúttal az utolsó goalt (28. p.). A harmadik goal után a M. T. K. visszaesik, de a sárga-kékek erős ostro­mát Domonkos teszi ártalmatlanná.

    Az Újság, 1910. december 6.