magyarfutball.hu

MAC - MTK 5 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1911/1912
játékvezető : Simon Lajos
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: csekély közönség
  2. nela: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 16:32 (szerk.: 2021.06.20, 19:41)
    A M. T. K. második csapatát állította ki a tavasszal kitűnő eredményeket elért atléták el­len.

    Ennek alapján nem is volt túlságosan reménytelen a kék-fehér színeik híveinek a győzelemben való bizakodása. A csapat tényleg úgy indult, hogy a re­ménykedőknek felcsillanhatott a tekintete. Az első félidőben 1:0 arányban vezetett. Nagy energiával dolgozott minden ember, erősen fogták Bodnárt s úgy tetszett, hogy meghozza a meccs a bajnokság történetének egyik legvaskosabb szenzációját. A má­sodik félidőben azonban megfordult a kocka. A M. T. K. kifáradt s hogy a lendületbe jött M.A.K. le­támadásait kontrakarirozza, erőszakoskodáshoz fo­lyamodott. A biró azonban a kelleténél is szigorúb­ban bírálta el a foulokat, két tizenegyessel, majd Ellinger centerhalf kiállitáával büntette a kisebb-nagyobb szabályellenességeket. A pikáns meccs sorsa ezzel el is dőlt. Az első 11-esből (5 perc) , Bodnár kiegyenlített a másodikból (7 perc) meg­szerezte a kiegyenlítő gólt is. Most már teljesen urai lettek a helyzetnek az atléták s Bodnár, Krempelsz és Onódy révén ötre szaporították góljaikat.

    Bíró Simon Lajos volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. április 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 23:53 (szerk.: 2021.06.18, 08:47)
    Magyar Atlétikai Club—Magyar Testgyakorlók Köre 5:1 (0:1)

    Az üllői-uton volt e mérkőzés, amelynek különös pikantériát adott az a körülmény, hogy a MTK II. csa­patát állította ki a MAC első csapata ellen. Az I. félidő­ben a testgyakorlók egész lélekkel mennek a játékba és sikorül is Tauszig révén a vezetést elérniük, amit a MAC minden erőlködés dacára sem tud kiegyenlíteni.
    Helycsere után a bíró egymásután két tizenegyest ítél a MTK ellen, amelyek mindegyikéből Bodnár goalt rúg. Majd Eilingert kiállítják és ezután a MAC teljes fölénybe kerülve, Bodnár, Krempelsz és Onody révén ötre szaporítja goaÍjait. Bíró Simon volt.

    Pesti hírlap, 1912. április 30.