magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 4 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.28, 21:44
    Törekvés—M. A. C. 4:1.


    ( Üllői-úti -pálya.) A szürke egyhangúságban indult mérkőzést érdekessé tette a sárga-kekek technikai fölénye daczára is erősen támadó Törekvés. Az eredmény nagy meglepetés, a mennyiben a múlt vasárnapi M. T. K.—M. A. C. döntetlen mérkőzése után csak kevesen gondol­ták, hogy az atléták vereséget fognak szenvedni az eddig egy győzelemmel sem rendelkező Törekvéstől.
    A győztes csapatban minden ember egyformán jól játszott, de még ebből a jó együttesből is kiemelkedett Szentey és Beöthy játéka. Wolerszky ismét félelmetes goellövőnek bizonyult; most is három goalt ó rúgott.A szélsők gyorsak, és kiszökéseik mindig veszedelmesek.A belső csatárok jól lőnek és helyezkednek. A fedezetsor,élén Takácscsal, fáradhatatlan és jól ellátja labdával a csatársort. A védelem kitünően végezte dolgát.
    A M. A. C. jelenlegi legjobb összeállításában ját­szott. Rácz a jobbszélen kitűnő volt; gyors lefutásai pontos czenterezéssel végződtek, de szép beadásait a belső csatárok nem tudták értékesíteni. Bodnár nagyon visszament formájában s csak nagyritkán csillan feltavalyi tudása; Merev testtartása is nagyban gátolja őt a gyors előrehaladásban. Partnere, Kehrling, nem találta bele magát a czenter szerepébe, mig ónody, a ki rendesen a csatársor lelke szokott lenni, feltűnő rosszul és gyáván játszott, úgy hogy nem egy biztos goalnak látszó helyzetet hagyott kihasználatlanul. A balszélső Feketeházy II. gyors lefutásai nem végződtek a szokott szép beadá­sokkal, lapos passzai pedig többnyire az ellenfél jól he­lyezkedő játékosain akadtak meg. A halfsorban egyedül Fodor mutatott jó formát; a két szélső fedezet nem. A hátvédek közül Krempels kitűnő volt, mig Sárközy már nem a régi jó. Sipos sem védett oly biztosán, mint a M. T. K- ellen, s ez is egyik oka a nagy goalarányu vereségnek.
    A mérkőzést, a M. A. C. kezdi, de a támadást a Törekvés veszi át és Síposnak már a nyolezadik perczben dolga akad A M A. C. mintha fölénybe kerülne, Wolenszky gyors kiszökése azonban váratlanul a Törekvés első goalját eredményezi (18. p.). Ismét a sárga-kékek vannak frontban, de Ónody két biztos goalt hibáz. Törek­vés lassan kibontakozva kornert ér el, a melyből Wo- lenszky goalt fejel (30. p.). Ezután a M. A. C. határozott fölénybe kerül, de a csatárok tehetetlensége folytán ered­ményt nem tud elérni, ellentétben a Törekvéssel, a mely Kovács révén gyönyörű goalt rúg.
    Félidő 3: 0 Törekvés javára.
    Szünet után a sárga-kékek vannak offenzivában,és a hatodik perczben Rácz szép beadását Bodnár védhetetlenüi a Törekvés hálójába juttatja. A M. A. C.továbbra is ura a helyzetnek s nemsokára tizenegyestér el, de Krempels a kapu mellé lő (10. p.). M. A. C. vehemensen támad, de lassanként Törekvés is kiszabadul.Változatlanul folyik egy ideig a játék, mig a 38-ik percz­ben Törekvés egy támadásából Wolenszky a negyedik goalt rúgja. Biró: Weisz Jenő.

    Az Újság 1911 október 17.