magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 00:03
    TTC—BTC 1:0 (0:0) Saár Izidor.

    A millenáris pályán volt nagyobb a szenzáció. A FTC felett aratott győzelem dicsőségében fürdő BTC csapatot megverte a gyengének vélt s tényleg gyengé­nek bizonyult TTC. Nem tudjuk, hogy az elbizakodott­ság volt-e az eredmény oka, de igazunk volt akkor, amikor bizonyos matcheken a papírformát figyelmen kívül hagyandónak véljük. Ilyenek a BTC—TTC matchek is, amelyek rendszerint homlok­egyenest ellenkeznek a papírformával. Nem csodálkoz­tunk tehát, amikor a BTC a remélt nagy goalarányu győze­lem helyett 1 :0 ra kikapott a FTC-tól. Mint mindig, ugy most is a BTC támadott többet, a TTC azonban veszélye­sebb volt, mig védelme biztosan szerelte le a BTC csatár­sor kedvetlen támadásait TTC-ben ismét játszott Jergenc, a csapat régi centerhalfja, aki igen hasznos volt; jó volt a védelemben Beimel és Hegyi is A BTC ban Szendrő dolgozott igazán, a halfsor ismét gyenge volt. Az egyetlen goalt Rösner lőtte a második félidő 25. percében, mig a 31. percben már abba­maradt a játék, mert teljesen besötétedett


    Sport-Világ, 1911 október 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 16:54 (szerk.: 2022.02.08, 10:52)
    Tizennégy percz.

    A Terézvárosi Torna-Club és a Budapesti Torna-Club tegnap játszotta le az október 22-iki bajnoki mérkőzésből a beállott sötétség miatt fenmaradt tizennégy perczet. A T. T. C. kilencz, a Torna- Club pedig tiz emberrel állt ki a pótmatchre, miután a terézvárosiakból Rusz és a beteg Friedmann, a B. T. C.-ból pedig Szendrő hiányzott. A T. T. C. kezd három csatárral; ennek folytán természetesen nem tud táma­dást vezetni, hanem inkább védekezéssé szorul. Ezzel szemben a piros-fehérek teljes erővel támadnak és úgy­szólván mind a nyolcz mezőnyjátékosuk csatárnak rukkol előre. A T. T. C. elszánt védelme igen jól működik, mégis tizenkettedik (!) perczben a Torna-Club sarokrúgás után keletkezett kavarodásból goalt ér el. Már már úgy látszik, hogy a B. T. C.-nak sikerült a mérkőzést eldöntetlenné tenni, a mikor Fekete az utolsó perczben gyors lefutással kicselezi a B. T. C. játékosait, még a kapuból kifutó Biharit is, labdája azonban a kapufáról visszapattan, és azt csak a gyorsan ott termő Pach juttatja a hálóba, így a mérkőzés végeredménye 2:1 a T. T. 0. javára.

    Az Újság, 1911. november 28.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 16:43 (szerk.: 2022.02.08, 10:52)
    T. T. C. - B. T. C. 1 : 0.

    (Millenáris pálya.)

    A Terézvárosi Torna-Club ismét szép és értékes győzelmet aratott, a melyet lelkes játéká­val teljesen ki is érdemelt. Ezúttal az F. T. C.-verő B. T. C. volt az ellenfele, mely az utóbbi időben mutatott kitűnő formáját ezen a mérkőzésen is megtartotta, a mi még inkább emeli a Terézvárosiak szép győzelmének értekét. Jóleső érzéssel állapitjuk meg, bogy a T. T. C. football-intézősége megfogadta múltkori tanácsunkat s játékosait visszaállította régi helyeikre, a hol mindmegannyi most is eisőrangu játékot produkált. Különösen áll ez Malyra, a ki a jobbszélen egyike a legjobbak­nak, s ha viselkedése is megváltozik, még sok jót fogunk róla hallani. A győztes csapat, sőt az egész mezőny leg­jobb embere kétségkivüL Hegyi volt, a kinek elsőrangú játéka nagy tetszést aratott. Nagyon jó volt még Fried­mann és Beimel, továbbá Jergenz, a ki önkéntes szolgá­latának befejezte óta most játszott először az első csapat­ban. A B. T. C.-ban Szendrő és különösen Bihari váltak ki; utóbbi sok veszélyes lövést védett. A csapat gyen­géje a fedezetsor volt.

    Negyedórái változatos játék után a T. T. C. fö­lénybe jut, mely fölényét szinte az egész első félidőben meg is tartja, eredményt elérni azonban nem tud. A má­sodik félidő első húsz perezét a B. T. C. uralja, majd remekszép változatos játék folyik, úgy hogy tényleg pillanatok alatt hol az egyik, hol a másik kapunál van a játék. A sürü támadásoknak az első és egyetlen ered­ménye a T. T. C. által a 25-ik perczben Rösner révén elért goal. Ezután ismét a B. T. C. a sűrűbben, támadó fél, de Terézváros védelme mindent leszerel. A mérkőzést Schaár Izidor vezette, a ki a beállott sötétség miatt 14 perczczel korábban fejezte be a mérkőzést.

    Az Újság, 1911. október 24.
     
  4. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 16:07 (szerk.: 2022.02.08, 10:51)
    Terézvárosi Torna Klub — Budapesti Torna Klub 2:1

    Millenáris pálya

    — Az októ­ber 22-ikénu lefolyt bajnoki mérkőzésből — a mely akkor 1 :0 arányban a T. T. K. győ­zelmével végződött — 14 perc lejátszallanul ma­radt. A tizennégy perces pótmérkőzést a Törekvős— III. ker. T. V. E. mérkőzése előtt tartotta meg a két egyesület. A B. T. K. Szendrő nélkül 10 játékossal, a T. T. K. Rusz és Friedmann nélkül 9 játékossal állott ki. A B. T. K. heves támadások után kornert ért el, a melyből Földi gólt lőtt és ezzel az eredményt egalizálta. Alig két perccel később azonban Fekete szép kiszökés után Pach-hoz juttatta a labdát, a ki a T. T. K. győzelmét megerősítő gólt lőtte.

    Bíró: Sár Izidor

    Budapesti Hírlap, 1911. november 28.
     
  5. avatar: seamandarin
    2021.06.20, 15:34 (szerk.: 2022.02.08, 10:50)
    Terézvárosi Torna Klub — Budapesti Torna Klub 1:0 (0:0.)

    Millenáris versenypálya.

    Az ezer főre tehető közönség a F. T. K.-on diadalmaskodó B. T. K. biztos győzelmére volt elkészülve és ezzel a reménységgel indult a küzdelembe a B. T. K. csa­pata is. A T. T. K. lelkesen küzdő legénysége azon­ban meghiúsította a könnyűnek vélt győzelmet és megérdemelt diadalt aratolt ellenfelén. A mérkőzést a beálló sötétség miatt nem lehetőit befejezni s így a B. T. K.-nak az utána játszandó 14 percben alkalma nyílhat a kiegyenlítésre, de ez mit sem von le a te­rézvárosi csapat dicsőségéből, a melyet a vasárnapi küzdelemben kiérdemelt. A lelkesedés, a mely a T. T. K.-ot sok diadalra vezette, volt ezúttal is támo­gatója a csapatnak. A csatázósorba Fekete és Mal ygyors akciói vittek életet, a védelem szívós ellentállását pedig Hegyi é« Weisz Zoltán pompás játéka biztosította.

    A B.T.K. eleinte a könnyű győzelem reményében nem feküdt bele nagy ambícióval a já­tékba és talán ez okozta a vesztét, mert később, amikor az ellenfele önfeláldozó védekezésén minden igyekezése megtört, a váratlan eredménytelenség tette, idegessé a játékosokat, a kik képtelenek voltak a F.T.K. ellen mutatott:szép összjátékkal működni. Egyedül a reprezentatív Szendrő és Bihari tartották meg nyugodtságukat, az ő önfeláldozó játékuk mén­tétte meg a B.T.K.-ot nagyobb vereségtől, de a T.T.K. győzelmét jelentő gól megakadályozása kellő támogatás hiányában nem állott módjukban. — Az első félidőben a hamar lábrakapott T. T. K. táma­dott többet, úgy hogy Szendrőnék többször nyitott alkalma a támadások ügyes leszerelésére. A második félidő elején a B. T. K. erősen szorongatta jól vé­dekező ellenfelét, de kombinativ játék helyett egyéni játékkal próbált operálni, a mi nem vezetett ered­ményre. A 20-ik percben az időközben néhány gyors lefutása folytán veszedelmes, terézvárosi csatázósor rendkívül heves ostrom alá vette a B. T. K. kapuját és a kapu előtti tumultusból kibontakozó Rösnervmegszerezte a győztes gólt. A B. T. K. vette ezután át a támadó szerepet, de a beálló sötétség és az energikusan ellentálló T. T. K. védelem megakadályozta a kiegyenlítést.

    Bíró: Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap, 1911. október 24.