magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAC 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 18:30
    T. T. C.— M. A. C. 1:0.

    (Üllői-uti pálya.) A B. A. K.—M. T. K. match előtt játszott a fenti két csapat, a melyek közül azonban nem a jobbik, hanem a szerencsésebb győzött. A Teréz­városi Torna-Club nem mutatott valami jó formát; összjátéknak nyomát is alig találjuk s inkább csak a csatárok szöktetésére dolgoznak. Ez a játékmodor azutána gyors sárga-kékek ellen nem igen érvényesült, s egyedül önfeláldozó védelmüknek és szerencséjüknek köszönhetik győzelmüket. A játékosok, tekintet nélkül arra, hogy a büntetővonalon belül vagy kívül állanák-e, ha nem tudják máskülönben a labdát elfogni, kézzel ütik azt le. Egyedül a kapus, Beimel, és a két hátvéd játéka emelkedett ki,s különösen Hegyi produkált elsőrangú játékot.
    ,
    A M. A. C., nem tudván teljes csapatot kiállítani,ismét játszatta Oldalt, a ki ezúttal is úgyszólván minden egészséges akcziónak elrontója volt. Később, a mikor fedezetnek ment, sokkal szebben működött a csatársor,s hogy győzni még sem tudott, a T. T. C.-nak már emli-tott szerencséjén kivül a M. A. C. goalképtelensége volt az oka. Mint a piros-zöldeknél, úgy az atlétáknál is a védelem mutatott kiválót. Sipos minden védhetöt mentett,a halfok azonban nem adtak elég labdát a csatársornak,úgy hogy azoknak gyakran egészen a védelembe kellett visszamenniök a labdáért.
    T. T. C. kezd, nappal és széllel támogatva, de csakhamar a M. A. C. jut offenzivába. T. T. C. handset vét, de a megítélt tizenegyest Bodnár Beimel kezéberúgja (16. p.). Kevéssel azután a M. A. C. kapuja előtt Krempels Ruszt kézzel lefogja és a tizenegyest Hegyi goallá is értékesíti. M. A. C. továbbra is támad, de vagy Oldal ront el mindent, vagy a T. T. C. védelme szereli le a támadást. Félidő 1: 0.
    A második félidőben változatos játék folyik, sőt a félidő vége felé a kék-sárgák erős offenzivába kerülnek,de a csatárok tehetetlensége miatt goalt elérni nem tud­nak. Biró Hajós József

    Az Újság 1911 szeptember 26.