magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 18:53
    Helyesbítem: Az Újság 1911 szeptember 26-i száma a forrás.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.27, 18:13
    B. T. C.—Törekvés 2:1.

    (Millenáris pálya.) A B. T. C. néhány jelentős ósszeállitásbeli változással igazolta a csapat reorganizá­lásáról terjesztett híreket. A »renitens elemek« mellőzé­séről szóló híradás azonban, úgy látszik, egyedül csak Simonra vonatkozhatott, a kinek a helyén Földi szerepelt
    mint czenterhalf. Simonon kívül ugyanis csupán Saly,az eddigi középcsatár maradt ki a csapatból, de utóbbi semmi esetre sem kifogás alá eső viselkedés miatt, hanem csupán azért, mert helyén egy sokat ígérő fiatal játékos mutatkozott be. Ez a játékos a B. A. K. tavalyi kiváló ifjúsági csapatából átlépett Takács, a ki hatalmas képes­ségekről tett tanúságot. Kitűnő egyéni játékos, azonfelül önzetlenül s jól passzol, hirtelen és veszedelmesen lő; főként pedig igen fejlődés képes. A csapat munkája határo­zottan kiváló fegyelmezettségre mutatott. Az első fél­időben inkább lelkesedéssel és egyéni rohamokkal própálkoztak, a második félidőben azonban néhányszor valóban mintaszerű összmunkát láttunk különösen a csatársortól. A védelem a szokott megbízható volt, a fedezetek egyszerűen, de szorgalmasan és hasznosan játszottak.
    A Törekvés szokott stílusában a várakozásnak megfelelően játszott. Munkájukat a gyorsaság, határo­zottság és erély jelemzi. Ellenfelüknél nem voltak gyen­gébbek, de a második félidő első részében engedtek küzdőképességük teljes megfeszítéséből; ez alatt az idő alatta B. T. C. vezetéshez jutott, melyet nem tudtak többébehozni. Helytelenítésre csupán az szorul a csapatnál,hogy a midőn ellenfelük már előnybe jut, akkor a mérkő­zés megmentése iránti nagy igyekezet közben megbomlik soraikban az addigi fegyelmezettség és igen sok okot adnak bírói közbelépésre. így volt ez a F. T. C. elleni bajnoki matchen és igy történt a B. T. C. ellen is. Csatár­sorukban a jobboldalon Nyilas helyett Uitz igen szürkén játszott, Ürögdi helyén pedig az öreg Szednicsek szerepelt.Külön említést érdemel Takács nagyszerű játéka. Nem­csak mint fedezet volt kiváló, hanem B. T. C. vezetőgoalja után a csatársorba vonulván, ő irányította a Törekvés veszélyes támadásait.
    B. T. C. támadásával kezdődik a játék. Néhány egyéni akczió komoly veszedelemmel fenyegeti Törekvés kapuját. Majd Törekvés is lábra kap, élvezetes, erős,változatos küzdelem fejlődik ki, melyben Törekvés az eredményesebb, ugyanis Kohn jobbösszekötő a 24-ik perczben védheetetlen goalt ló. B. T. C.-nek a kiegyenlí­tésért vezetett támadásai közül Takács egyet szabály­talanul tartóztat föl, a megítélt tizengyeest azonban Dobó a kapufára lövi. Félidő 1: 0 Törekvés javára.
    Újbóli felállás után B. T. C. lelkes, önfeláldozó játékot kezd. A csatársor szép munkája már a 6-ik percz­ben eredményes, mert Kovács a kiegyenlítő goalt lövi.-B. T. C. fölényben marad s a 26-ik perczben Rauohmaul kornerből a vezető goalt fejeli. Törekvés óriási energiával küzd a kiegyenlítésért, negyedóra hosszat teljesen leszo­rítja ellenfelét, mely azonban szívós védekezéssel ellen­áll. Az utolsó perczekben a fáradt Törekvés ellen ismét B. T. C. kerül fölénybe, de Dürr az utolsó pillanatban mindig résen van. Biró: Kiss Menyhért

    Budapesti Hírlap 1911 szeptember 26.