magyarfutball.hu

33 FC - Budapesti TC 2 : 4 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 1.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.11, 18:20
    BTC—33 FC. 4:2 (1:1).

    Üllői-ut. Biró: Schu­berth. Könnyű győzelmet aratott a BTC a biró íté­letei miatt kedvét vesztett ellenfelén. BTC Mészáros helyén Bayert, jobb halfnak pedig Kovácsot szere­peltette, 33 FC pedig Mandl és a jobb oldal helyén állított tartalékot, A vezető gólt a 33 FC rugja Csár­dás révén. Rá egy percre Pócz kornerből fejessel kiegyenlít. A második félidőben a BTC a támadó fél és Pócz a 4., 30. és 37. percben három gólt rug, az utolsót erős offside-helyzetből. A 33-asck felforgat­ják csapatukat, Biró centerbe megy, helyét a jobb­szélső foglalja el. E változtatás offenzivába hozza a 33-asokat és a 38. percben Biró Csárdás centerezett labdáját Ginzeri feje fölött a kapuba rugja.
    ,

    Sport-Világ, 1913 június 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 12:05
    BTC— »33« as FC 4 : 2.

    Mind a két csapat tartalékkal állt ki, a BTC Mé­szárost, a »33«-as FC pedig Mandlt nélkülözte. Teljesen egyenlő esélyekkel indultak a küzdelembe és a BTC csak jobb állóképessége folytán jutott a jól megérdemelt győ­zelméhez. Erős iramban kezdődik a játék s mindjárt az első perczekben nyilvánvaló, hogy csak elkeseredett küzdelem árán lehet a győzelmet megszerezni. Szembe­tűnő volt a BTC erélyes játéka, a melyen nagyon is lát­szott, hogy a múlt vasárnapi Hertha elleni kudarczot most fogják kiköszörülni, mert oly elszántan és lélekkel dolgoztak, hogy a »33«-asok kipróbált védelme csak a legnagyobb erőfeszítéssel tudta a vehemens támadásokat visszaverni.
    Hullámzó játék után a 28-ik perczben Csárdás ki­szökik és hat méterről süvítő lövéssel megszerzi a »33«-asok első goalját. Nem sokáig örülhetnek azonban, mert a BTC egy perczczel később Pócz révén kiegyenlít. A fél­idő hátralévő részében a BTC állandóan támad, de Zsák önfeláldozó védései nem engedik a BTC-t eredményhez jutni.
    Félidő 1:1.
    Szünet után már az első perczekben nyilvánvaló, hogy a BTC a jobbik csapat, mert nemcsak hogy nem engedi térfelébe a »33«-asokat, de állandó ostrom alá veszi Zsák kapuját s a negyedik perczben Pócz gyönyörű lövése eredménynyel jár, mert Zsák a két méterről lőtt labdát csak érinteni tudja. A »33«-asok csapata ezután feladja a küzdelmet és a védelemre fekteti a fősulyt és ezért a harmadik goal csak a 30-ik perczben esik Zsák kapujába. Bosnyákovits és Zsák ezután levonulnak a pályáról, de mig Zsák hamar visszaáll ehlyére; addig Bozsnyákovics ugyancsak kéreti magát és csak a BTC- nek a 37-ik perczben elért goalja után áll vissza csapatába. Ezután Biró előre megy csatárnak, a BTC pedig kiméii magát a csütörtöki FÍC-mérkőzésre és igy a »33 «-ások is támadáshoz jutnak. A könnyelmű BTC védelem hibá­ját kihasználja a »33«-as FC és a 40-ik perczben Bíró révén goalhoz jut.
    Biró: Schubert M. Ferencz

    Az Újság 1913 június 17.