magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 4 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schaár Izidor
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Sport-Világ: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.22, 18:20
    MAC —Törekvés 4 : 1.

    ( Üllői-uti pálya.) A Kehrling és Fodor helyén tar­talékokkal játszó MAC csapata elég biztosan győzött a tetszetősen játszó Törekvés ellen.
    A győztes csapatban a csatársor egyedüli goalképes embere Bodnár, a ki Ráczczal együtt igen veszélyes párt alkot. Ocskay hátvéd és Dömötör kapuson kivül egyik játékos sem mutatott valami kiválót Kehrlinget Stiller, Fodort pedig Tóth helyettesítette, az utóbbi helyén Szűcs játszott.
    A Törekvésben Ürögdi balösszekötő és Szentey hátvéd váltak ki. Nyilas jobbösszekötő a mérkőzés vége felé, megfeledkezve magáról, inzultálta az atléták bal­oldali hátvédjét, de az erélyes bírói közbelépés megakalyozta a további elfajulást.
    A MAC kezdi a nappal és széllel hátban játszó Törekvés ellen a játékot és mindjárt az első perczben Bodnár kiszökése goalt eredményez. Vehemens támadással felel a Törekvés és a jobbszélső lövését a kapufa védi. Lassanként ismét a sárga-kékek kerülnek fölénybe és ismét Bodnár az, a ki a labdát a hálóba juttatja (8. percz). Ez után a goal után a Törekvés egészen leszorítja ellen­felét és sikerül is nekik a balösszekötő révén egyetlen goaljukat elérni. (23 percz.)
    Félidő 2 1.
    A második félidőben eleinte a vasutas csapat van fölényben, de később kifullad s igy ismét a MAC uralja a helyzetet és a 13-ik perczben a jobbszélről Bodnár révén gyönyörű goalt ér el. Az atléták fölényüket tovább meg­tartva kitartóan ostromolják a Törekvés kapuját és sikerűi is a balösszekötőnek. egy kornerből a mérkőzés utolsó goalját megszerezni (32. perez). Ezután történik a saj­nálatos inczidens, melynek aktiv szereplőjét — a Törek­vés jobbösszekötőjét — a biró kiállítja.
    Biró: Schaár Izidor.

    Az Újság 1913 május 27.