magyarfutball.hu

MTK - Nemzeti SC 6 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Fehéry Ákos
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 2.000
  2. Budapesti Hírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.20, 18:21
    MTK—NSC 6:0.

    Hungária.uti pálya.) Majdnem csupa uj embert látok a Nemzeti Sport Club csapatában ; nem magas, de jól táplált, erős legények. A régi gárdából csak Burián, Székely, Hlavay II., Tanyai és Faragóra ismerek. Burján ma is fényes bravúrral ved, kizárólag az ő érdeme, hogy a csapat csak 6:0-ás vereséget szenvedett. Hlavayt és Székelyt minden ok nélkül arra a posztra tették, a hol nem tud játszani ; a jobbszélsőt a balszélre és megfordítva. Faragó, elfelejtette football-tudományát, lássuk tehát, hogy mit tud a védelem, mit tudnak a fiatalok ? Eleinte csak rendkívüli energiával védik kapujokat, ez dicséretes, majd mikor az energia sem használ, az erőszakosságoktól sem riadnak vissza és éppen nem válogatósak a védés eszközeiben. Hát ez így nincsen rendjén. Tizenhét-tizennyolcz esztendős legények és máris »itt« tartanak? Mi lesz belőlük, mire belemelegednek a footballba? Azt akarjuk mindebből megállapítani, hogy nem a csapat rossz, a szellem rossz a csapatban. Rendszabályozza meg maga az NSC a »tultemperamentumos« játékosait, zárja ki, a ki nem odavaló és menten jobb eredményeket fog a csapat elérni. , .
    Ha két csapat között szemmellátható a fölény, a jobb kvalitású csapat képességeiről nem lehet tiszta képet nyerni. így vagyunk ezúttal az MTK-val is. Ambiczió és energiakifejtés nélkül győzött a két tartalékkal játszó (Klement és Sebestyén II.) csapat, a kék-fehérek mai kondicziójának elbírálására — a jövő vasárnapi FTC—MTK match alkalmával — ez a mérkőzés nem alkalmas. Knapp. Révész, Vágó, Kertész II. és Lane kitűnő de azt idáig is tudtuk, a legfinomabb stílusban játszó halfjuk: Bíró azonban feltűnően javult. Ellinger védőhalfnak nem sokat ér, a csatársort azonban nagyon hasznosan támogatja.
    A széllel hátban játszó MTK az első félidőben domináló fölényben van és Szántó beadásából Lane már a 7-ik perczben gyönyörű goalt rúg. A második goalt részint a szélnek is köszönhetik a kék-fehérek; Sebes­tyénnek a félvonalról irányított labdája ugyanis közvet­lenül a goal fölső jobb sarka alatt repül a hálóba. (21. p.). NSC a 26-ik perczben kerül át először a félvopalon, míg Lane magas fejese MTK-nak harmadik goalját ered­ményezi. (34. p.). Knapp a 37-ik perczben nyúl először labda után, mig közvetlenül time előtt Kertész I. negyed­szer juttatja a labdát az NSC kapujába.
    Félidő 4 : 0.
    Szünet után már nem annyira, egyoldalú a játék, a nemzetiek csatársora azonban az. MTK hát védein nem jut túl ; Hlavay és Székely ennek folyíán hosszú czenterekkel kísérletezik,, a melyeket azonban Knapp könnyen véd. Jóval több szerencsével operál — Burjánnal az élén — az NSC védelme, a mely goalja elé tömörülve sikerrel hárítja el a perczekig tartó ostromokat. Kertész II.-nek Szántó beadásából fejelt, majd a bal alacsony sarokba helyezett labdája azonban (a 7. és 20-ik perczben) védhetetlen volt. Másodperczekkeí a match befejezése előtt Székely ll.-őt és Lane-t Fehéri Ákos bíró kiállítja, miután Székely II. a földön fekve addig kapálódzik a lábaival, a mig sikerül Lane-t megrugnia, mire az angol villámgyorsan ellenfelébe beleboxol.

    Az Újság 1912 március 11.