magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - 33 FC 1 : 2 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.19, 20:58
    »33«-as FC—TTC 2:1.

    (Hungária-uti pálya.) A Terézvárosi Torna-Club úgy indult a küzdelembe, mint a ki tudja, hogy mily sok függ a mérkőzés kimetelétől. A match első felében úgy is látszott, mintha a TTC felülkerekednék, a veze­tést is megszerezte és a győzelemre annál több kilátása volt, mert a »33«-asok, a játék javarészében nélkülözni vol­tak kénytelen egyik játékosukat. A fekete-fehérek nagyobb rutinja azonban még is érvényesült és ha nem is voltak jobbak az ellenfelüknél, de velük legalább is egyenrangú volt a »33«-asok csonka csapata.
    Mind a két csapat teljes legénységgel vette fel a küzdelmet. A »33«-asok komplett csapata kétségtelenül könnyebben győzte volna le a különben jól játszó, TTC-t, de Mandlt, a csapat egyik legjobb emberét egy durva inzultus miatt kiállította a bíró s a csonka csapat eleinte, nehezen tudott boldogulni. Később lendületbe jöttek és kihasználva a szélnek a második félidőbeni erősbödését, biztosították maguknak a győzelmet. A csapat, legjobb emberei Zsák kapuvéd mellett Stitzl jobboldali fedezet és a csatársorban a két szélső és Horváth.
    A TTC-ben igen jól játszott a védelem, a fedezet­sorban Vágó, mig a támadásokat Fekete, ugy szólván, egyedül vezette. Maly is jó volt, de kissé félénken mozgott.
    Az első goalt a TTC szerzi meg a »33-as védelem hibája folytán Recht révén.
    Félidő 1:0 a TTC javára.
    Szünet után a tiz emberrel játszó »33«-as FC fölénybe jut, tizenegyesből kiegyenlít, majd Horváth a játék vége felé szép lövéssel megszerzi a győzelmet jelentő goalt.
    Biró Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1913 március 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.12, 15:45
    be. A TTK ezúttal óriási lelkesedéssel fek­szik bele a játékba s ez okozza azután a többszöri emberre menést, ami Mandl (33 FK) kiállításával sem ért véget. A tiz emberrel játszó 33-sok ellen a TTK már eredményesebben működött. Balszárnyá­nak kitűnő játéka állandóan a 33 FK térfelén tar­totta a játékot, amihez még S z é k á n y indolens játéka is hozzájárult. így történt azután, hogy a TTK Recht réven vezetéshez jut, amely előnyt a félidő végéig meg is tart. Szünet után a 33-sok négy csatára erősen belefekszik a játékba. Sűrü tá­madásai után Bakos állitólagos kezelése miatt ti­zenegyeshez jut a 33 FK. amelyből Horváth ki­egyenlít. A 33-sok a goal után is sokat tartózkod­nak a TTK térfelén, aminek vége a Vanicsek
    II. által lőtt vezető goal lett. Ezután a játék eldur­vul. A biró kénytelen volt Molyt és Csárdást kiállítani, A 33-sok legjobb embere Vanicsek I. volt, aki a centerfedezet posztján óriási munkát végzett. Biró: Schubert.

    Pesti Napló 1913 március 4.