magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - 33 FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 25. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 22:48 (szerk.: 2022.02.28, 10:42)
    "33" FC - TTC 0:0

    Hungária uti pálya, 3500 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    A két csapáat elöző játékai alapján erős, de nívós küzdelmet várt mindenki, mely azonban sajnálatos események szerencsétlen összehalmo­zódása folytán elmaradt, s céltalan, minden terv nélküli, élvezhetetlen játékban volt része a hét­köznap ellenére is szép számban megjelent kö­zönségnek. A játékot egy a mérkőzés elején tör­tént fájdalmás incidens tette puskaporossá.

    A 11. percben Oláh és Hegyi olyan szerencsétlenül futottak össze, hogy Hegyi sipcsonttörést szenvedett. Ettől kezdve tervszerű játéknak nyo­mát sem láthattuk. A csapatokat olyannyira le­törte a sajnálatos baleset, hogy nem tudtak az egész első félidőben magukhoz térni, s inkább nézték, mint rugták a labdát.

    A második fél­időben azután az idegesség -vett eröt a csapato­kon; mind sűrűbbé válnak, a szabadrugások, amelyek nagyobb része a_ TTC ellen irányul, s a 20. percben, a biró ki is állítja Procenkót a TTC centerét, aki Heidet tette harcképtelenné. Néhány perccel később Grüner (»33») kerül össze Csillag­gal, s azt összefutásuk alkalmával altesten rugja, mire a biró őt is kiállítja, mig. Csillagot eszmélet­lenül viszik ki a pályáról. Néhány perccel később Friedet (TTC) is utoléri a nemezis, sorozatos faultjaiért, a bíró őt is kiállítja, Hihetetlen izgal­mak, puskaporos hangulat közepette ér véget a mérkőzés, amelynek eldurvulásában első sorban Hegyi sajnálatos esetének kell ugyan a kezde­ményező szerepét juttatnunk, de botránnyá, fajulásáért a TTC. kvalifikálhatatlanul viselkedő közön­ségét kelt felelőssé tennünk. Hegyi szerencsétlensé­gének pillanatától kezdve minden »33»-as játé­kosban gyilkost szimatoltak a TTC hívők, a saját játékosaik faultjáról tudomást venni nem akar­tak, ellenben a »33»-asok minden mozdulatát ék­telen zsivajjal, lármával fogadták, amivel elérték azután, hogy a »33»-asok minden kedv és ambíció nélkül futkostak ugyan a pályán, de a saját csa­patuk játékosai is elvesztették a hidegvérüket, aminek azután Procenkó és Fried kiállítása adta meg az árát. Az igazságnak tartozunk annak meg­állapításával, hogy a hangutatcsinálásban a TTC hölgyek és néhány általánosan ismert TTC tag járt elől rossz példával.

    Sporthirlap, 1920. április 26.