magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MAC 1 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 18:31
    MAC—TTC 3 : 1
    .
    ( Üllői-uti pálya.) A nap egyetlen bajnoki mérkőzése nem éppen a várt eredménynyel végződött. A MAC biztos győzelme nem volt feltétlenül megérdemelt, merta TTC a mérkőzés alatt legalább is annyit támadott,mint ellenfele, sőt az első félidőben határozott fölényben volt, és csak a második félidőben, a mikor egyik legjobb védőjátékosa — Vágó II. — megsérült és kiállt, roppant össze a csapat.
    A MAC uj csatársorral próbálkozott, a mi a csapat támadó sorának goalképességét lényegesen emeli. Wangel a jobbszélen klasszis játékot produkált, és a MAC főként az ő játékának köszönheti győzelmét. Középcsatárt Falusi játszott, a ki csak a második félidőben állta mega helyét, a mikor is labdaosztásával tűnt ki. A fedezet­sor legjobb embere Fodor, a védelem lelke pedig Krem­pels volt.
    A TTC-ban a védelem volt a jobb. Hegyi, Bakos és Vágó II. elsőrangúan játszottak, és ha a csatársor csak valamivel goalképesebb lett volna, könnyen a maga javára dönthette volna el a mérkőzést. A csatársor inkább összjátékkal akart érvényesülni, a mi azonban goalképessége rovására ment.
    A TTC támadása vezeti be a mérkőzést, és már a második perczben Payer II. éles lövését védi Újság.Továbbra is a TTC van frontban, s Kaposi lövését Krem­pels kornerre védi (12. -p.). A 21-ik perczben Wangel lefutja a védelmet és éles saroklövése az első goalt ered­ményezi. Goal után ismét a TTC támad, és Recht a 30-ik perczben kiegyenlít. A játék azután eldurvul,a minek áldozata Vágó II. lesz, a ki bokarándulást szen­ved és a második félidőben már be sem állt a csapatba.
    Félidő 1:1.
    A második félidőben a tiz emberrel játszó TTC csak rövid ideig tud a MAC támadásainak ellent-állni. Wangel a 19-ik perczben a jobbszélről ismét goalt lő. A TTC-ot Payer II. támadásai hozzák frontba,a MAC védelem azonban résen van. A 34-ik perczben Wangel újból lefutja a TTC védelmét, és beadásából Bodnár a harmadik goalt lövi. A félidő végén a TTC két kornerrel veszélyeztet. Biró: Schubert M. Ferencz.

    Az Újság 1912 szeptember 24.