magyarfutball.hu

MTK - Törekvés SE 4 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 15:18
    MTK—Törokvés 4 : 1.

    (Hungária-uti pálya.) Vannak csapataink, a melyek egymás játéka irányában bizonyos, a legtöbb esetben alig érthető elfogultsággal viseltetnek és sohasem tudják igazi tudásukat az ilyen mérkőzések alkalmával teljes mértékben kifejteni. Ennek a tünetnek bizonyos alfaját véltük eddigelé felfedezni a MTK—Törekvés-matcheken is, mert a Testgyakorlók tudása, ha a csapat különben a legjobb formában is volt, a Törekvés elleni mérkőzései csaknem mindig csődöt mondott, csatársorának munkája a vasutas csapat védelmén hajótörést szenvedett és mig a közismerten kitűnő MTK védelem sem produkált klaszszisához méltó játékot. Jobban megfigyelve a MTK-Törekvés mérkőzéseket, a melyek csak a legritkább eset­ben hoztak a kék-fehéreknek sikert, azt tapasztaltuk,hogy a Testgyakorlók sikertelenségének oka abban rejlett,hogy a vasutas csapat védelme »tulerős« volt a MTK »könnyű« csatársorának, annak összjátékát már a mérkőzés elején szétrombolta, mig az ilyformán kizárólagosan az egyéni játékra utalt csatárok munkája nem veze­tett czélra. így jöttek létre a legváratlanabb eredményekés az MTK vereségei éppen a csapat legjobb formájában.
    Ily előzmények után az MTK hívei az idén sem nézhettek valami túlságos optimizmussal a vasárnap eldöntésre került mérkőzés elé. Annál nagyobb lehetetta meglepetésük, a mikor a kék-fehérek óriási fölényt mutatva, szinte játszva verték ellenfelüket, s ha csak kissé is szerencsésebbek a goallővésben, kamatostul fizet­hettek volna a múltban szerzett rossz perczekért.
    Az MTK valóban elsőrangú játékot produkált.Biró Gyula játéka kétségtelenül nagy értéket és nyere­séget jelentett, mert általa a csapat súlyban, erőben ésösszjátékában is sokat nyert. A csatársor balszárnyától eltekintve, a mely a tavalyi összeállításban szerepelve, semmiféle javulást nem mutatott, az egész csapat mun­kája kielégítő. A csátársor jobb oldala, Kertész II.—Sebestyén, szinte brillíroztak a szebbnél-szebb támadások vitelében, a miben nagy segítségükre volt a nagy formá­ban levő Lane középcsatár. Különösen Kertész II. játéka keltett nagy feltűnést, a mennyiben közismert pompás labdatechnikája, észszerű játéka és agilitása révén amezőny legjobb embere volt. Ellinger elég jól megállta helyét Kürschner örökében, a középfedezet helyén, Vágó is jó volt, és mint mindig, a védelem most is kifogástalan munkát végzett.
    A Törekvés csapata korántsem bizonyult annak a félelmetes legénységnek, a minek az idei eredményei után általában hitték. Védelmének egyes játékosai még mindig hajlanak a durvaságra, a mi nemcsak a játék szépségének,hanem a csapat munkája eredményességének is a rovására megy. A csatársor helylyel-közzel igen szép összjátékot mutatott, azonban túlzásba viszi a kombinácziókat, aminek következtében ritkán jutnak lövéshez.
    Az MTK az első félidő elején Kertész II. révén két goalt ér el (félidő 2: 0), majd szünet után Kertész I.csavart lövését Dürr elhibázza, a mi a harmadik goalt eredményezi. Ezután a Törekvés is rúg egy goalt, a mit az MTK a váratlanul goalképes Kertész II. révén viszonoz.

    Biró Fehéry Ákos.

    Az Újság 1912 szeptember 17.