magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 3 : 1 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. nela: 2.000
  2. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.29, 19:26
    Törekvés SE—MAC 3: 1 (0: 1).

    Üllői-ut. 2000 néző. Biró: Biró S.
    Szép és izgalmas lefolyásu volt e mérkőzés.
    Az elsü félidőben, Fodor helyén tartalékkal játszó MAC a többet támadó fél és egv a kapu előtti kavarodásból sikerül is Bodnárnak a 35-ik percben a vezető gólt rugnia. Szünet után azon­ban megváltozik a játék képe. A Törekvésnek egy tartalékkal játszó csapata kerül fölénybe és már a 3-ik percben Böthi korneréből Kiinga meg­szerzi a kiegyenlítést. Boris a 15-ik percben a félvonalról szökik meg és lövése a kiszökő Dö­mötör mellett a kapuba kerül. Ging átadásából Boris a 22-ik percben ujabb gólt ér el. A mér­kőzés vége felé a MAC kerül némi offenzivába.Két kornert is ér el, azonban az eredményen nem tud változtatni. A győztes csapatban a köz­vetlen védelem tünt ki. Dürr néhány veszélyes lövést tett ártalmatlanná, Hoffmann pedig a me­zőny egyik legjobb embere volt Szorgalmas volt a fedezetsor, mig a csatársorban Boris és Böthi nyujtottak kitűnőt A MAC-ban a két szélső fe­dezet és Kehrling mutatott szép játékot. Dömötöra kapott gólökat nem védhette. Bodnár tulerélyesen játszott.

    Sport-Világ 1913 november 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.11.29, 19:15
    Törekvés—MAC 3:1 (0:1)

    Üllői-ut Biró : Bíró Sándor. 2000 néző.
    A jobban'játszó csapat jól megérdemelt győzel­met aratott A Törekvés, a match egy negyedórá­jától eltekintve fölényben volt s a mig biztosan játszó védelme elég könnyen szerelte le a MAC csatársorának szórványos támadásait, addig rend­szeresen dolgozó csatarlánca állandóan veszélyez­tette a MAC-jának Dömötör által ügyesen védett kapuját.
    A győztes csapatban Dürr, Horváth hátvéd, Ging középfedezet, továbbá Borisz, Salamon és Bőti váltak ki, mig a MAC-ban csak a csatársor jobb szárnya (Rácz—Bodnár II—Bodnár 1), Medgyessy és Dömötör játszottak jól.
    Az első félidőben csaknem egyarányuak az el­lenfelek, de mig a MAC támadásainak javarészét a Bodnár—Rácz pár vezeti, a Törekvés inkább összjátékkal igyekszik érvényesülni.
    A 36-ik percben Rácz lefut, magas centeréből kavarodás támad a kapu előtt, a labda Bodnár Sándorhoz kerül, a ki közvetlen közelről goalt rug.
    A második félidőben a Törekvés nagy fölénybe kerül és Salamon a 4-ik percben kiegyenlít A 25-ik percben Rácz egyedül áll szemben a kapussal, a labdát azonban neki rugja, az róla Vangelhez pattan, a ki az üres kapu mellé ló. A Törekvés rögtöni ellentámadását Borisz révén siker koro­názza s ugyancsak ő rugja a 34-ik percben a har­madik goalt.

    Sporthirlap 1913 november 24.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.07.27, 23:36
    Törekvés - MAC 3 : 1

    ( Üllői-ut.) A Törekvés az NSC elleni gyenge munkája után nem volt valami nagy favorit, ezúttal produkált bravúros játéka azonban meg nagyobb goalarányu győze­lemre is méltóvá tette volna, és ezek után ennél még sokkalta nagyobb teljesítményekre is képesnek tartjuk. A vasutascsapat most a bajnoki lista harmadik helyén van, s onnan az őszi szezonban már alig is szorítható le.
    A győztes csapat igen jól játszott és dicséretéül kell felhoznunk, hogy a MAC vezető goalja sem hozta ki sodrából, és továbbra is ugyanolyan nyugalommal s gáncsmentes akcziókkal dolgozott, mint azelőtt. A csapat legjobb része a csatársor, a mely néhány kiváló játékost tud felmutatni. Ilyen elsősorban Borisz, a Törekvés goalkirálya, a ki a legjelesebb játékosok közül való, Igen jó Salamon is, a ki most sokkal jobban játszik, mint azelőtt a BAK-ban. A szélsők közül a jól startoló, fürge Bőti tűnt ki. A fedezetsor fáradhatatlan s ha stílusuk még nem is egészen kiforrott, jól megállja a helyét. A véde­lemben a baloldali hátvéd és Dürr kapus tüntette, ki magát.
    A MAC-ban a Bodnár—Rácz pár, a még mindig fürge Medgyesey, a biztonságából sokat veszített, de veéleszületett tehetségénél fogva jól játszó Kehrling és az ügyes Dömötör tartották a lelket. A baloldali hátvéd gyenge ember, a Fodort helyettesítő Simon jó ellenféllel szemben nem fog már érvényesülni. Fodor lassú, a csatár­sor balszárnyán pedig elég sok volna a csiszolniválő.'
    A középcsatárt játszó Bodnár Andor nem játszott rosszul.
    A match elején a MAC támad, majd később, a Törekvés jut fölénybe, de egyik sem tud pozitiv eredményt felmutatni. A 20-ik perczben Rácz nagy rush-sel lefut, magasan czenterezett labdája éppen a kapú előtt esik, rövid küzdelem keletkezik a labda birtokba vételéért, a mi Bodnár II.-nek sikerül is, mire éles lövéssel védhetetlen goalt rúg. Félidő 1:0 a MAC javára...
    Szünet után a Törekvés rövidesen kiegyenlít. Bőti jól czenterzett labdáját Salamon juttatja a hálóba. Húsz percz múlva már a vezető goalt rúgja a Törekvés (Borisz), majd néhány perczczel később egy ugyancsak Borisz által rúgott goallal végképp biztosítja magának a mér­kőzést, sőt oly fölénybe kerül, hogy további goalok voltak várhatók. A MAC-nak is volt két szép goalhelyzete egyszer azonban Wangel az üres kapu mellé plaszirozott, egy másik alkalommal Bodnár II. éppen, a lövés pillana­tában megcsúszott.
    A match dicséretesen fair volt, a mi egyrészt a csapatoknak, főleg azonban Biró Sándor (BAK) játék­vezetőnek az érdeme. Biró ugyan néhány lesbenállást elnézett, máskülönben azonban fiatalságát meghazudtoló kiválósággal bíráskodott.

    Az Újság 1913 november 25.