magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.26, 18:32
    ÜTE - III. ker. TVE 1:1.

    (Határ-utczai pálya.) Erős és változatos, helyenként meglehetősen durva küzdelmet hozott a két kis pályához szokott csapat találkozása.
    A III. ker. TVE kezdi a játékot és erős támadásba fog, a mit az UTE csakhamar viszonoz. Élénk, erős iramu játék folyik és a III. kerületiek egymásután öt kornert rugnak, de eredményt elérni nem tudnak. Az UTE is frontba jön és csatárai az egyik lövést a másik után küldik a III. kerületiek kapujába. Kösztler azonban két ízben is szépen ment. Végre a 44-ik perczben Bessenczi megszökik és megszerzi csapatának a vezetést.
    Félidő 1 : 0 az UTE javára.
    A második félidőben már folyton hallatszik a biró sipja, a ki a sűrűn ismétlődő durvaságokat igyekszik az által megakadályozni. A III. kerületiek támadást táma­dásra halmoznak, de az ujpestiek védelme Kazárral az élén pompásan működik. Az UTE csak Molnár lerohanásaival közelíti meg a III. kerületiek kapuját. A 27-ik perczben a III. ker. kornere eredménynyel kecsegtet, a labda azonban érintés nélkül jut a hálóba. Majd az UTE erős védekezése közben a tizenhatos vonalon belül Kovács handset vét, s a megítélt tizenegyesből Sporkó a III. kerületiek kiegyenlítő goalját rugja (35 p.). Az UTE ezután teljesen összeroppan és csak a védekezésre szorul, hogv megakadályozza a III. kerületiek győzelmét, a mi sikerül is nekik.
    Korneraránv 10:0 a III. kerületiek javára. Jók voltak az UTE-nál Kazár, Fürst és Molnár, a III. kerüle­tieknél Kösztler, Gurrmann és a két szélső fedezet.
    Biró : Ujváry Ödön.

    Az Újság 1913 szeptember 16.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.15, 20:06
    A Határ-utcai pályán két egyforma erős ellenfél állott egymással szemben: az UTE és a III. ker. TVE és ehez képest a mérkőzés is 1:1 arányban eldöntetlenül végződött. A mérkőzés első részében az UTE határozottan jobb volt, de később nem birván a tempót, visszaesett s ekkor egyenlített ki egy tizenegyesből az otthoni csapat.

    UTE—III. ker. TVE 1:1 (0:1).

    A saját pályáján vívta meg az óbudai csapat bajnoki küzdelmét az alaposan lebecsült UTE-vel. Az újpestiek várakozáson felüli jó játékot produkáltak s az egész félidőben urai voltak a helyzetnek. Újpest goalját Besenczi éles lövése hozta meg. Újrakezdés után a III. kerületiek erősen beiefeküsznek a játékba, de az UTE alkalmasint meg is nyerte volna a mérkőzést, ha védelme a szökni akaró- Guttmannt le nem gáncsolja. Ugyanis az ebből eredő büntető rúgásból érte el a III. ker. kiegyenlítő goalját, amit Sporkó lőtt Kazár kapujába. Biró: Ujváry (szükség biró).

    (A mérkőzésre eredetileg Benedek játékvezető volt kijelölve - heimo)

    Pesti Napló, 1913. szeptember 16.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.15, 20:03 (szerk.: 2017.09.17, 16:53)
    UTE—III. ker. TVE 1:1 (1:0).
    Határ-utca. Biró Újvári.

    Az UTE lebecsült csapata után eldöntetlen eredményt csikart ki a saját pályáján játszó óbudaiaktól. Míg a tempót bírta, az első félidőben és a második félidő elején fölényben volt, de a mérkőzés vége felé a szívósabb III. kerületiek kerekedtek felül. Az UTE goalját változatos játék után az első félidő 42-ik percében Novák beadásából Bessenczy lőtte, a kapus kezei között. A kiegyenlítő goalt a második félidő végén a Bessenczy faultja miatt megítélt 11-esből Sporkó szerezte meg.

    Sport-Világ, 1913. szeptember 15.
     
  4. avatar: heimo
    2017.09.15, 20:00
    UTE— III. ker. 1:1 (1:0) Határ-utca Biró: Újvári Ö. 1000 néző.

    Elkeseredett küzdelmet vívott a két csapat. A játék ennek megfelelően szép, erős és változatos volt. Az első félidőben az UTE volt a támadó fél és Besenczy éles lövése révén a vezetést is megszerezte.

    Szünet után az óbudai csapat nyomult a frontba s hosszú ostrom után kornert követő tizenegyesből, a melyet foul miatt ítéltek meg, Sporkó kiegyenlített.

    Az UTE csapatából Fandl vált ki, míg a III. ker.-nél a két Hönich volt jó. Az óbudai csapatban Sugár helyett Kösztler védett.

    Sporthírlap, 1913. szeptember 15.