magyarfutball.hu

Fővárosi TK - MTK 0 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 6. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.05, 20:15
    MTK—Főv. T. Kör 3:0 (1:0).

    Hadimérkőzés. Hungár a-ut. 600 néző. Bíró: Gerő Ferenc.

    Unalmas, színtelen mérkőzés. A Főv. T. Körnek azáltal, hogy a csatársora visszahúzódott a védelembe, sikerült ugyan megakadályozni a MTK nagyobb golarányu győzelmét, de taktikájával teljesen lerontotta a mérkőzés szépségét s lehetetlenné tette a lendületes csatárjáték kifejlődését. El kell ismerni, hogy a Főv. T. Kör ebben a szerepében elsőrendű játékot produ-kált s különösen a védelme érdemel dicséretet. A| MTK egyébként kiváló együttesére ez alkalommal nem ismertünk rá. Kapkodás és rendszertelenség jellemezte a csapat munkáját. Rác golképtelensége és balszerencséje átragadt az egész csatársorra, amelyből csak Schlosser egyéni játéka csillogot ki néha-néha. Méltó partnerei voltak Kertész II, Winkler és Szabó. Az első gol a Főv. T. Kör védelmének hibájából öngól volt. A MTK másik két gólját Schlosser rúgta. Gerő jól bíráskodott.

    Pesti Napló 1916 szeptember 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.05, 20:05
    MTK—Fővárosi Testedzők Köre 3:0 (1:0).

    MTK a zöld-fehérek elleni csapatját állította starthoz Bíró és Konrád II. kivételével, a kiket Kovács II., illetve Rácz helyettesített. A Testgyakorlók biztos győzel­mük tudatában, de talán figyelemmel vasárnapi bécsi mér­kőzésükre is, mindvégig lanyha iramban, kedvetlenül ját­szottak, a csatársor a legkedvezőbb goal helyzetekben tulkombinált és sikertelen maradt az a szemmel!átható ambicziója, hogy Ráczot goaisikerhez juttassa. A hátvédsor ismét nem állt feladata magaslatán és szerencséje volt, hogy az ellenfél fiatal erőkből álló csatárai csak kísérleteztek táma­dásokkal, lehetetlennek tartva, hegy ők az MTK hálójába goalt rúghassanak. A mezőny kimagaslóan legjobb embere Kertész II. volt, kivüle a kék-fehéreknél csak Schlosser és Winkler játszott ambiczióval, Schlosser azonban sok balszerencsével. Schaffer nyilván a WAF elleni mérkőzésre tartogatja goaljait, legalább ma kísérletet sem tett pozitiv ered­ményre.
    A Főv. TKöre ambicziózus és lelkes játékáról és sportszerű viselkedéséről csak a legnagyobb elismeréssel szólhatunk. Ellenfelének fölénye tudatában kezdettől csak védekezésre szorítkozott, ezt azonban bravúrosan végezte. A csapat legjobb része a közvetlen védelem: a hidegvérű Wurmbauer kapuvéd és Heim—Buhmann, a kik igen jó kvalitású, labdabiztos hátvédek. Nagyon agilisán dolgozott Szabó középfedezet, mig a csatársorban a jobbszélső Zapletál árult el jó klasszist.
    MTK vezető goalja a 13. percz után esik, úgy hogy Schlosser labdáját a Főv. TKöre egyik hátvédje maga továbbitja a kapujába. A játék szünet után kissé megélénkül és Schlosser hét -percz után remek goalt lő. Hat perczczel a befejezés előtt Vágó szabadrúgását Schlosser befejeli. Kornerarány 7:1 az MTK javára. Biró Gerő Ferencz.

    Az Újság 1916 szeptember 9.