magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 8 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 20. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.17, 20:11 (szerk.: 2022.01.18, 09:44)
    MTK - III. ker TVE 8:1 (1:1)

    A kék-fehérek iskola-játékkal kezdték szórakoztatnl a közönséget. Vagy tiz perczig mulattak igy, mikor Hönich II. a jobbszélen le­rohan és nagy erővel továbbíttott czentere a Vívók vezető goalját eredményezi. Az MTK erre komoly munkához lát és három perczczel későbben Schlosser remek labdával kiegyenlit, azontul is állandóan ostromolja a budai csapat kapuját, a III. kerületiek azonban kilencz emberrel, nagy­szerűen védekeznek. Szünet után a Vívók védelme hama­rosan kifullad és a belső csatárok nagyszerű játéka Schaffer révén további hat goalt eredményez, mig az utolsóelőttit Koprád II. juttatta remek akczió után az ellenfél hálójába. A bajnokcsapatban a belső csatárok ismét fényes kondiczióban voltak, a széélsők nem elégítettek kí. A halfsor és a hátvédek pedig nem játszottak komolyan, egyedül Nyul mutatott feltünően biztató kvalitásu játékot. A második félidő 32 és 34-ik perczben két tizenegyest diktált Kiss Menyhért biró a Vívók ellen, azonban ugy Konrad, mint Schaffer Kösztler kapuvédhez dirigálta a labdát. A Ill-kerületiek legjobb embere Stark volt, a halfok közül Futó és Csáki rend­kívül hasznosan dolgozott, míg a csatárok sohasem álltak a helyükön, igy Schrott állandóan második czenterhalfot játszott.

    Az Újság, 1918 június 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.17, 19:44 (szerk.: 2022.01.18, 09:53)
    MTK - III. ker. TVE 8:1 (1:1).

    Hungária uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Kiss Menyhért

    A várakozásnak megfelelően nagy felsőbbséggel győzött az MTK pompás formában lévő csapata a Vívók uj összeállításban szereplő együttese ellen. A Vívók az első félidőben, amíg tüdővel bírták, állandóan a védelemben huzódva meg, gátat tudtak vetni a gólok árjának, de a második félidőben, mikor az MTK játszva szél ellen, széthuzta a mezőnyt, hiába­való volt minden igyekezetük. A Vívóknak különben legfőbb hibájuk az volt, hogy a mér­kőzés első percétől kezdve csak a védelemre fektettek sulyt, két csatáruk állandóan a hát­védek mögött tanyázott, miáltal a csatársor egysége bomlott meg.

    A kapuban kösztler néhány labdát, köztük két tizenegyest szépen fogott, de a gólok özö­nével tehetetlen volt. A hátvédek körül Stark, míg a fedezetsorban Futó mutatott kimagasló formát, bár Csáky is megfelelt; A csatársor pillanatig sem tudott veszélyes lenni. Az MTK-nál csak a csatársor játékáról lehet érdemleges kritikát mondani, mert a védelemnek alig volt komolyabb akciója, legfeljebb tulkényelmes játékmodorukat kifogásolhatjuk, a hátvédek kö­zül Feldmann volt a jobbik, mig a fedezetsor­ban Nyul játéka tetszett leginkább.

    A csatársorban a belső trió szemkápráztató trükkökkel tarkított, röviid lapos passzokon ala­puló nagyszerű mezőnyjátékáról szólhatunk a legnagyobb dicséret hangján, mig a két szélső valamivel gyengébb volt, mint különben. Egyé­nileg Scbaffer érdemel külön dicséretet rend­kívüli gólképességéért; egymaga hat gólt lőtt. Az első félidőben az MTK játszik széllel támo­gatva, nappal hátban s állandóan támadva ka­pujához szegezi a vívókat. Az első gólt azon­ban a régi tradíciókhoz híven a vívók érik el a 11. percben Hőnich II. révén. Az MTK a 14. percben Schlosszer védhetetlen lövéséből egyen­lít ki. A második félidőben. Schaffer az 1.. 15., 18., 23. és-36. percben további öt gólt lő. A 39. percben Konrád II. lövi a hetedik gólt, mig a gólok sorát a 42. percben Schaffer zárja be! Az MTK ebben a félidőben két tizenegyest hagyott kihasználatlanul.

    Sporthirlap, 1918. június 10.