magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 1 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500
  2. Sporthírlap: 1.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.03, 19:15
    Ujpesti Torna Egyesület— III. ker. Torna és V.E. 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya 1600 néző. Biró:Vértes Imre.
    Nagyszámú közönség jelent meg az UTE. hivatalos, pályamegnyitó mérkőzésén. A kezdö rugást az UTE. elnöke végezte. A közönségnek: élvezetes és izgalmas játékban volt része, jóllehet a játékosoknak meg kellett küzdeniök a rossz talajviszonyokkal is. Az UTE. volt a többet támadó fél. Csatársora gyors passzjátékkal veszélyeztette az ellenfél kapuját s a tá­madások zömét
    P iboj és Racskó készítették elő. A halfsorban Baubach játéka magaslott ki. A védelem kifo- gástalanul látta el feladatát. Nem mondhatjuk ugyanazt el a Vivók védel­méről. A tartalék kapus hibás védése volt az oka a kapott gólnak. A hátvédek sem mozog­tak a m gszokott biztonsággal, bár Stark sokat mentett. A halfsor volt a csapat leggyengébb része, köztük még Ravasz állta meg legjobban a helyét. A csatársorban nyoma sem volt a kombinációnak, egyéni kísérletezéseik. Az ellen­fél védelmén megtörtek. Mindent összevéve az eredmény az erőviszonyok hü kifejezőjének mondható.
    A játék elején az UTE. támad, majd válta­kozó közép játék folyik. A félidő 18. percében Racskó beadását Szidon éles lövéssel a gólba helyezi. Erős, de redménytelen támadással fe­lelnek a Vívók. Á 35. p.-ben a Vívók kapuja előtt nagy kavarodás keletkezik, miközben a kapust ellökik, a labda kikerül a tumultusból és a lefütyülés után Priboj a gólba gurítja. A bíró természetesen nem ítél gólt. UTE. táma­dásával ér véget a félidő.
    A második félidőben is jobbára az UTE. van frontban. A Vívók nem tudják megszokni a pálya talajt, és mindinkább kidomborodik az UTE. fölénye, ujabb eredményt azonban nem tud felmutatni.


    Sporthirlap, 1918 március 4.