magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 21:05 (szerk.: 2022.02.10, 11:43)
    TTC — BTC 1:0 (1:0)

    Népszigeti pálya
    Biró: Kenessei Géza

    A mérkőzés meglepetésszerűen a Terézvárosiak minimális győzelmével végződött. A BTC csapata négy tartalékkal állott fel és igy már a starttól kezdve nem sok esélye volt a komplett csapattal, derekasan dolgozó Terézvárosiak ellen, A mérkőzés folyamán a TTC többet, a BTC ve­szélyesebben támadott. A játék képe az első fél­időben változatos volt, de szünet után, amidőn a bíró Póct kiállította, a BTC visszaesett és a TTC határozott főlénybe került. A mérkőzés előtt a TTC vezetősége meleg ünneplésben részesítette csapatá­nak jeles hátvédjét Hegyi Árpádot, aki tíz éve ját­szik a Terézvárosiak csapatában.

    TTC kezd, azonnal támad, de a BTC védelme erősen áll ellen a terézvárosi csatárok fürge táma- dásairje. A BTC fedezetsora kiváló agilitással, veri vissza az ellenfele megújuló támadásait, mig a piros-fehér csatárok akcióit többnyire Hegyi sze­reli le. A 38. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja, olyan módon, hogy Procenkó a TTC csatára kicselezte a BTC védelmét _ és szépen helyezeti lövéssel a győzelmet jelentő gólt lövi. A félidő hátralevő része nem hoz ujabb eredményt.

    Szünet után a BTC erélyes támadásokat vezeL Egy ízben a kifutó Kopácsi Pócot megrugja, akit Poc visszarug. A biró büntető rugást ítélt a TTC ellen, de Pócot a játékból kizárta. A megítélt tizen­egyest Schwenk a kapu mellé lőtte. Ettől kezdve a BTC visszaesett és a terézvárosiak döntő fölénybe kerültek, csatáraik ügyefogyottsága azonban a legjobb alkalmakat is kihasználatlanul hagyta. A piros-fehérek ritkán jutnak támadáshoz, de azok sem veszélyeztetik komolyabban a TTC kapuját.

    A terézvárosi csapatban, Hegyi, Friedmann, Maly, a BTC-nél Kertész, Szántó II játéka érdemel di­cséretet.

    Sporthirlap, 1919. április 14.