magyarfutball.hu

Budapesti TC - Kispesti AC 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 21. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 22:05 (szerk.: 2022.02.08, 10:48)
    BTC — KAC 4:2 (1:2)

    Üllői-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    A nap egyetlen bajnoki meccse a várakozásnak megfelelően a nagyobb álló képességgel rendelkező piros-fehérek biztos győzelmével végződött A BTC Kanyaurek és Szánthó II. helyén, a KAC pedig Turi, Kincs és Blachnik helyén szerepeltetett tartalékot. A hosszu, négy hetes kényszerpihenő mély nyomokat hagyott a csapatok játéktudásán, aminek megfelelően küzdelmük alatta maradt a rendes nívónak s vajmi kevés szépet és gyönyörködtetöt produkált. A mezőnyben a BTC csak kevéssel volt jobb a KAC-nál, amit ez utóbbi lelkesedéssel teljesen pótolni tudott, de mig a BTC csatárai az ellenfél kapuja elé érve, lövésekben sem fukarkodtak, addig a KAC csatárok lövőtudománya a BTC kapuja előtt teljesen csődött mondott.

    A BTC kapujában Stier állott; nem sok dolga akadt, a második gólt védhette volna. Kőszegi és Gruber tűrhetően, de meglehetősen kíméletlenül végezték feladatukat. A fedezetsorban Szabó centerhalf játéka érdemel dicséretet, mig a csapat legjobb embere Hajdu jobbszélső volt, aki mellett Schwenk balszélső érdemel említést. Bihari, mint balösszekötő, nem felelt meg.

    A KAC kapuját Varga védte, de meglepően bi­zonytalanul; a fitt Varga a kapott gólok közül kettőt feltétlenül kivédett volna. A hátvédek közül Krebs volt a jobbik, mig a fedezetsorban Balla neve említhető. A csatársorban a balszélső Jeny játéka magaslott ki, aki mellett csupán Kónya említhető még.

    A vezető gólt a KAC éri el a 11. percben. Jeny lefutása nyomán Boldog beadásából Kónya révén. A 26. percben Hajdu mintegy 25 méteres szép, lapos, de védhető lövéssel kiegyenlít. Fél perccel a félidő befejezése előtt Boldog beadásából Jeny ismét vezetéshez juttatja a KAC-ot.

    A második félidő 25. percében az of-side hely­zetben levő Kertész révén egyenlít ki a BTC. E váratlan eredmény egyrészt lehangolja a KAC-ot, másrészt komolyabb erőkifejtésre ösztönzi a BTC-t, amelynek a 42.percben Horváth és a 43. percben Schwenk révén sikerül a győzelmet is megsze­rezni.

    Sporthirlap, 1919. június 2.