magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 16. forduló
játékvezető : Kenessey Géza
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 15:56 (szerk.: 2022.02.09, 14:54)
    UTE - III. ker. TVE 3:2 (2:1)

    Határ-ut­cai pálya, 3000 néző
    Biró: Kenessey Géza

    Mindvégig rendkívül izgalmas, érdekfeszitő és példásan fair mérkőzés. A győztes csapatban a védelem játéka fölülmulta a támadó sorát, kivéve Kazárt, aki nagyon gyengén védett. A két Voglból alkotott hátvedpár ezúttal is a csapat legjobb része volt. A fedezetsorban Baubach centerhalf játéka magaslott ki, aki ugy a védelemnek, mint a csatársornak fő támasza volt. A csatárok közül Priboj és Szidon játéka érdemel dicséretet.

    A III. ker. TVE erős hendikeppel állott ki. Leg­jobb játékosa Futó centerhalf ugyanis e héten szerencsétlenül járt. Revolver tisztítás közben fegy­vere elsült és a golyó átfurta a lábát ugy, hogy meg kellett operálni, Távolléte miatt az egész csapatot föl kellett forgatni. Hönich I. játszott centerhalfot, Hires középcsatárt, mig Hires helyen, mint jobb hátvéd az ifjusági Erdélyi szere­pelt. Ludwig jobbszélső ezuttal játszott először a szezonban. Szabó Jenő fájós, bekötött lábbal állott ki és igy csak végig statisztálta a matchet.

    Az ujpestiek győzelme feltétlenül megérdemelt volt. Játékukban sok volt a kombináció, észszerűség és az összjátékra való törekvés. A III kerü­letiek játékosai ezzel szemben egyénileg akartak érvényesülni, partnerjaikat nem támogatták és az egész játék ugy festett, mintha idegen játékosok ezuttal először játszanának együtt egy csapatban.

    A vezető gólt a III. kerületiek szerzik meg. A 10 percben Breier erős lövése a kapufáról pattan vissza a mezőnybe, ahonnan Hönich II. védhetetlenül a gólba küldi. A 21. percben Priboj süvítő lövéssel kiegyenlít és ugyanő szerzi meg a veze­tést is a 43 percben egy a 16-os vonalról rugott góllal.

    A második félidő 10 percében Vogel III. köz­vetlenül a kapu előtt gáncscsal akasztja meg a III. kerületiek támadását. A megítélt tizenegyest Hires értékesíti góllá. A 2S. percben kornerból Szidon II nek sikerül a győzelmet jelentő gólt rugnia.

    Sporthirlap, 1919. március 17.