magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 15. forduló
játékvezető : Kenessey Géza

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.07, 21:01 (szerk.: 2022.02.08, 10:38)
    BTC — „33“ FC 1:0 (0:0)

    Űllői-ut
    Biró: Kenessey Géza

    A reorganizált BTC hétról-hétre javuló formával örvendezteti meg híveit és a legjobb uton halad, hogy lelkes és szép játékával ismét visszaszerezze régi népszerűségét. A csapat minden tagja tuda­tában van, hogy a közelmult mulasztásait pótolni kell és igyekszik a maga részéről a siker kivívá­sához hozzájárulni.

    A „33“ elleni mérkőzésen is az utóbbi hetek szép játékát produkálta a csapat és méltán meg­érdemelt győzelmet aratott. Feltétlenül jobb volt ellenfélénél és csak csatársorának gólképtelensé­gén mult, hogy kénytelen volt a legminimálisabb eredménnyel megelégedni.

    A csapat legjobb része a fedezetsor volt, amely ritkán látott kiváló játékot produkált Mind a három fedezet — Rauchmaul, Kanyaurek és Ker­tész G. — pompás védő és támadó játékkal segí­tette a csapatot érvényesüléshez, ami ily körül­mények között nem is került nagy megerőltetésbe. Jól végezte dolgát, a védelem is, amely könnyen tette ártalmatlanná ellenfele rendszertelen táma­dásait. Szürkébben játszott a csatársor, amelyben Szántó és Breznik váltak ki.

    A „33“ játéka javulást mutatott a mult hetihez képest, de még mindig nem volt kielégítő. Külö­nösen a csatársor szorul felfrissítésre, mert akciói oly erőtlenek és kapkodóak, hogy minimális igye­kezettel elháríthatók. Boros II. formán kívül van és egyébként sem tanusítja a kellő igyekezetet. Aránylag a legjobban megfelelt a balszélen Kramer.
    Mindkét félidőben a BTC volt fölényben, de Zsák mesteri védése révén csak a második félidő vége felé sikerült Brezniknek gólt rugni.

    Sporthirlap, 1919. március 10.