magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Kispesti AC 3 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 7. forduló
játékvezető : Taffel Miksa
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 19:00 (szerk.: 2022.02.04, 10:18)
    TTC —KAC 3:0 (1:0).

    Hungária-uti pálya
    Bíró Taffel Miksa

    A sorozatos meglepetések sorában tekintélyes hely illeti meg a fenti mérkőzést is. A Teréz­városiak mindvégig jobbak voltak ellenfelüknél, s meglepetésszerüleg, de megérdemelten győztek. Maga a mérkőzés nem tartozott á legszebbek közé, inkább egyéni játék, mint összmunka dominált. De mig a TTC rendkívül lelkesen és nagy ambícióval dolgozott, addig a KAC érthe­tetlenül unottan, blazirtan játszott, aminek az­tán az elkerülhetetetien vereség lett a követ­kezménye.

    A TTC kapujában Kopácsi állott, nem akadt komolyabb dolga. A két hátvéd Portörő és Hegyi kitünően játszott,különösen Hegyi muta­tott kimagasló formát. A fedezetsor szürkén, da agilisén dolgozott. A csatársorban a Maly— Recht jobbszárny tetszett. A KAC-nál megle­pően bizonytalanul dolgozott ezuttal a közvet­len védelem, a fedezetsor sem elégített ki, s a csatársor is igen rendszertelenül dolgozott.

    Az első gólt a 30. percben éri el a TTC oly módon, hogy Recht éles lövése Troesánszky lá­báról jut a KAC hálójába. A második félidő 27. percében Pach az előrehuzódott KAC hát­védek mellett megszökik és a második gólt lövi. Egy perccel a befejezés előtt Tresánszky foultja miatt megítélt tizenegyesből Hegyi a harmadik gólt lövi.

    Sporthirlap, 1918. október 21.