magyarfutball.hu

Budapesti AK - Budapesti TC 3 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 7. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 19:08 (szerk.: 2022.02.04, 10:19)
    BAK - BTC 3:1 (1:1)

    Üllői-uti pálya
    Biró: Fiedler Konrád

    Megérdemelt győzelmet aratott a BAK csa­pata a BTC felett. Mindkét csapat rendszer­telen, kapkodó játékot mutatott, s a mérkőzés nem tartozott a legszebbek közé, mert a BTC játékosai kőzül Kőszegi, Kelemen, de különösen Bayer emberre menő játékot folytattak. Hogy komolyabb következménye nem lett a durva játéknak, az tisztán a mérkőzést vezető biró érdeméül tudható be. A BTC éri el a vezető gólt már az első percben Horváth révén, amit Gácsy azonnal viszonoz. A félidő hátralévő részében leginkább mezőnyjáték folyik, s a kapusoknak csak elvétve akad dolguk.

    A második félidőben a BAK felforgatja csa­patát. Székely előremegy, mig Engel hátvédet játszik, csaknem állandóan a BAK van offenzivában, a 32. percben megítélt szabadrugásból Székely szép, helyezett gólt lő. A 44. percben Engel lövését a BTC kapusa a gólvonalon jóval belül fogja, a biró — igen helyesen — gólt ítél, amit a BTC nem akar respektálni; a reklamá­lás közben a mérkőzés ideje lejár, mire a biró lefujja a mecscset. A BAK erősen megérezte Károly hiányát, aki a mult héten megsérült; helyette hosszu idő után öccse játszott, termé­szetesen gyengén. A védelem kifogástalan volt.

    A fedezetek közül kimagaslott Geller játéka. A csatársorban Engel volt jó, Gácsy betegen állott ki. A BTC lélek nélkül játszott, csak Horváth, Dobó II., Kanyaurek dolgoztak dicséretesen.

    Sporthirlap, 1918. október 21.