magyarfutball.hu

Budapesti AK - III. Kerület 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 11. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.01, 20:25
    III ker. TVE—BAK 1:0 (0:0).

    Margitsziget. — 800 néző. — Bíró: Kiss Menyhért.
    A nagyobb technikai készültség, a fair játékmodor és a fegyelmezettség döntötte el a, mér­kőzést az ujlaki csapat javára. Miután a BAK sem lelkesedéssel, sem fegyelmezettséggel nem dicsekedhetett, a vereségre rászolgált, sőt nem csekély hálával tartozik Fortunának, hogy csak a legminimálisabb győzelmet aratta rajta el­lenfele. Általában a match nem tartozott a ní­vós mérkőzéseknek a sorába. De hát végén va­gyunk a szezonnak, a játékosok kifáradtak, pihenőre vágynak, rovására volt azonban a nívónak a hótól borított talaj és a téli hideg is. A BAK nélkülözte , Károlyt, a III. ker. TVE-bőI hiányzott Kollár. A hellyel-közzel erős játéknak és az ezzel kapcsolatos, durvasá­goknak a következménye 2 BAK és 2 III. ker. játakos kiállítása volt.
    . emcsak a győztes csapatnak, de az egész mezőnynek legjobb játékosa Futó volt. EIsőrahgu teljesítményt adott Hönich Lajos és Hires, a BAK ban pedig Gutwillig játéka emel­kedett ki. Gutwi liget, aki szégyenletes módon megfeledkezvén magáról az egyik határbirót arcul ütötte — a bíró kiállította. Hasonló sorsra jutott Geller is, mig a III. ker. csapatá­ból Steinitz és Szabó Jenő szolgált rá a kiállí­tásra.
    Az első félidő a III- ker. némi fölényének jegyében telt el, a BAK ekkor még jól tar­totta magát s meguszta gól nélkül. A második félidőben határozott fölénybe került az ujlaki csapat s a 23 percben Szabó Jenő révén győz­tes gólhoz jutott.


    Sporthirlap, 1918 december 9.