magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti AK 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 6. forduló
játékvezető : Szüsz Béla
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.03, 19:30 (szerk.: 2022.02.04, 10:22)
    Vas- és fémmunkások SC — BAK 2:1 (1:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Szüsz Béla

    A papírformának megfelelően minimális gólkülönbséggel győzött a Vasasok csapata. Saj­nos, a mérkőzés sima lefolyását sajnálatos bal­eset zavarta meg. A második félidő 30. percé­ben Takács, a Vasasok hátvédje olyan szeren­csétlenül ütközött össze TóthtaJ, a BAK bal­összekötőjével, hogy előbbinek a lábszárcsontja eltörött A közönséget és a játékosokat mélyen lehangolta az eset s voltak a nézők soraiban vérmes természetűek, akik a pályára futottak és Tóthot bántalmazni akarták. Takácsot a 3. számú tartalékkórházba szállították.

    A Vasasok az első félidőben nappal szemben és szél ellen játszanak s a támadó szerepét a BAK tölti be. Támadásai veszélyesek, de egy­részt Plattkó mindent ment, másrészt azonban a BAK csatárai a kapu előtt határozatlanok­nak bizonyultak. A 30. p-ben Takács hosszu felszabadító rugását Jellinek Rucskainak továb­bítja, aki gólt lő. A második félidő 12. percé­ben Engel lefutását Knerczer foulttal akadá­lyozza, a megítélt 11-est Engel góllá értéke­síti. A győztes gólt Deutsch leadásából Plesch lőtte.

    A BAK-ban Károly, Geller, Deutsch és Gácsi produkált jó játékot, a győztes csapatban Zatykó és Plattkó tetszett. Takács válogatott formát játszott s balesete hosszabb időre egyik főerősségétől fosztotta meg csapatát.

    Sporthirlap, 1918. október 14.