magyarfutball.hu

Budapesti AK - Vasas 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 16. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 19:14 (szerk.: 2022.02.20, 10:58)
    Vasas — BAK 2:1 (1:0)

    Hungária- uti pálya, 1500 néző
    Bíró: Weisz Ferenc

    A tavaszi szezon első mérkőzése a szombati hétköznapon is sok meccséhes nézőt csábitott ki a Hungária-utí sporttelepre. Pedig a BAK és a Vasasok mérkőzése nem sokat ígért, mert a mult­ban ez a két csapat a legegyhangubb, a legtöbb­ször gólnélküli játékkal untatta publikumát. Nos,ezuttal, — bár csak részben — a két csapat kelle­mes meglepetéssel szolgált. A BAK az I. félidő­ben, a Vasas a II. félidőben oly tűzzel, lelkesedéssel ment a küzdelembe, hogy a közönség fi­gyelmét teljesen le tudta kötni a játék.

    A mérkőzés sorsát végül, is a szerencse és a Vasas csatároknak a gól előtt tanusított határo­zottsága döntötte el. Mig ugyanis a BAK-csatárok négy-öt gólhelyzetüket sorra elhibázták, addig a Vasas csatároknak sikerült egy jól irányzott lö­véssel és egy kiszökéssel bebiztosítani a mérkő­zést. A BAK kétségbeesett támadásai csak a II.félidő végén jártak sikerrel, amikor egy akcióju­kat góllá ékesítették.

    A csapatok általában egyenlő képességűek vol­tak s amennyivel jobban kombinált és összeját­szott a BAK csatársora, annál fürgébb és határo­zottabb volt a Vasasoké. A halfsorok közül is a BAK-é volt a rutinosabb, a Vasasoké állóképe­sebb. Nehéz volna a védelmek között különbséget felfedezni, mert a beckek egyformán biztosan mű­ködtek mindkét részen, ha s BAK-ban oly rossz kapus nem szerepelt volna, akinél gyengébbet régen láttunk I. osztályu csapatban. A Vasasok fiatal kapusa ismét tanu jelét adta fejlődő tehet­ségének.

    Egyénenként a BAK-ból Klein—Gulyás—Gácsi jobbszárny játéka tűnt ki a csatársorban. Károly csak addig volt jó, amig birta. Ugy látszik, mégnem szerezte meg a kellő állóképességét. Végig jó volt ellenben Tóth jobbhalf. A Vasasoknál Zatykó, Nyerges, Gottlieb és elsősorban Jellinek játékát kell kiemelni.

    A mérkőzés elején a Vasasok támadnak, de körülbelül tiz percnyi ostrom után teljesen a BAK vaszi át az irányítást; különösen Plesch megsérü­lése és kiállása után. Az állandó ostrom nem vezet eredményre; főként Gulyás hibáz biztos helyzete­ket. A Vasasok ellenben a szorongattatásból ki­szabadulva a 41. percben Rákosi 16 méteres várat­lan lövéséből, amelyet a kapus primitivül akart védeni, megszerzik a vezető gólt. A II, félidőben mindenki BAK fölényt vár, ennek azonban az ellenkezője következik be; a Vasasok állandóan támadnak s már a 12. percben Jellinek révén meg­szerzik a második gölt. Jellinek kiszökésénél Himmel offsiden állt, de a biró ezt nem vette figyelembe. Ezután változatos lesz a játék, a BAK 11-eshez jut, ezt azonban Szendrö messze ellövi.Az utolsó percben Gulyás egy akciója szépíti az eredményt.

    Sporthirlap, 1920. február 16.