magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 7 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 2. forduló
játékvezető : Taffel Miksa
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.04, 19:02
    MTK—III. ker. TVE 7:1 (3:1).

    — Hungária-uti pálya. 3000 néző Biró : Taffel Miksa.
    A várakozásnak megfelelően fölényes játék után könnyen győztek a kék fehérek. Meglepe­tést csupán a győzelem stílusa keltett, mert az MTK jóllehet nem igen ambicionálta a játé­kot kénye-kedve szerint érte el góljait s a vivók szintegy beletörődve a megváltozhatatlanba, nem sok igyekezetét árultak el a vere­ség arányának csökkentésére. Az MTK Konrád II. helyén Sebestyén III-al, különben mult heti csapatával startolt, viszont a vívók Sterbával megerősítve állottak fel.
    Ginzery az MTK kapujában meglepően gyenge és bizonytalan munkát végzett; tisztán a vivó csatárok gyenge lövöképességén mulott, hogy nem kapott néhány gólt. Jelenlegi formá­jában komoly mérkőzésen még sok nehéz per­cet fog szerezni az MTK hívőknek. A két hát­véd, Feldmann és Orth, nem rossz, de koránt­sem produkálják azt, amit tudásuk alapján méltán elvárunk tőlük. A edezetsorban csak Kertész II. játéka volt hibátlan. Nyul a játék elején gvengen, később belemelegcdve egészen jól játszott. Vágótól alig láttunk egészséges és hasznos akciót. A csatársor egy kissé kényel­mesen játszott, de meg így sem tudták meg­akadályozni, hogy technikai tudásuk jutalma­ként hét góllal ne terheljék a vívók hálóját. Egyénileg Braun tetszett fürgeségével, gyors rámenéseivel a leginkább Sebestyén III. a jobbszélen néhány nagy technikáját igazoló akciót vezetett. Schaffer főleg adogatásaival tűnt ki. bár hiányzott játékából az erélyesség. Schlosszer jó lövőformáról tett tanuságot. Nagy József a balszélen ma nem tudott érvényesülni.
    A vívók kapuját Ujlaki személyében egy igen talentumos, fiatal játékos védte, aki jól­lehet a gólok özönével szemben tehetetlen volt, néhány nehéz labdát' igen szépen védett. A hátvédek közül Híres, mig a fedezetsorban Breuer vált ki. A csatársor Sterba beállításá­val sem tudott elfogadhatót produkálni.
    A 19. percben Schaffer áttöréséből Braun lövi az első gólt, melyet a 35. percben Feldmann jóvoltából Hőnich kiegyenlít. A 42. percben Schlosszer passzából Braun ujabb gólt lő. A második félidő első percében Nagy József éri el a negyedik gólt. A további Schlosszer, Schaffer és megint Schlosszer lőtték a 17., 24. és 34. percben.


    Sporthirlap, 1918 szeptember 16.