magyarfutball.hu

MAC - UTE 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 30. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. nela: 5.000
meccstörténelem
  1. 1923.06.10 UTE - MAC 1-0
  2. 1922.11.12 MAC - UTE 0-3
  3. 1922.05.21 MAC - UTE 0-2
  4. 1921.09.11 UTE - MAC 0-0
  5. 1921.05.29 MAC - UTE 2-2
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 21:03 (szerk.: 2022.03.02, 11:25)
    MAC - UTE 1:0 (1:0)

    Üllői-utí pálya
    Biró: Ujváry Ödön

    Mindkét csapat csak most, a szezon végén lendült formába. Élvezetes, mind­végig érdekes és izgalmas mérkőzés­ben részesítették a közönséget. Nem minősíthető ugyan érdemetlennek a MAC győzelme, de ha igazságot kellene tennünk, azt mondanánk, hogy a döntetlen eredmény juttatta volna kifejezésre az erőviszonyokat. A támadásban általában több szerep jutott az UTE-nak, a védelemben azonban a MAC valóban elsőrangut produkált.

    Az első félidő szép mezőnyjáték jegyében folyt le és bővelkedett okos kombinációkban. Kezdés után a MAC lépett föl támadóan és perceken át az ellenfél területén táborozott, majd fölnyomult az UTE is és lövése a kapufáról pattant vissza. Fehérnek többször nyílott alkalma a védésre. Hullámzó játék következett ezután, miközben Schleimer lövése a kapu mellé jutott. A mérkőzés egvetlen gólját a 35 p.-ben Simon szerezte meg védhetetlen lövéssel. A második fél­időben az UTE tiszta fölénybe került A MAC ritkán, de veszélyesen táma­dott s egyizben Schleimer labdája az üres kapu mellett haladt el. Az UTE fölénye egyre jobban kidomborodott, egymásután három kornert ért el, a csatárai azonban a kapu előtt rendre hibáztak. A félidő közepetáján ismét offenzivába lépett a MAC, az utolsó negyedórában azonban visszaesett oly­annyira, hogy csak elszánt védeke­zéssel tudták megakadályozni a kiegyenlitést.

    A MAC csapatának lelke a kivá­lóan dolgozó védelem volt. Fehér ujó­lag bizonyságát adta nagy klasszisá­nak. A fedezetsor mindvégig fáradha­tatlan volt. A csatársor a mezőnyben észszerűen dolgozik, a lövöképessége ellenben még mindig fogyatékos. Egyénileg Kehrling, Simon és Schlei­mer emelkedett ki az együttesben.

    Az UTE közvetlen védelme kifogás­talan volt. A fedezetsor nem támo­gatta kellően a csatársort. Áll ez kü­lönösen Baubach centerhalfra, aki korán kifulladt. Szimon mindvégig hibátlanul játszott. A csatársor ismét tulhajtotta az összjátékot. Kósa és Priboj a támadások előkészítésében elsőranguak, de a kapu előtt addig állitgatják a labdát, amig elvész az alkalom a lövésre. Schaller a második félidőben lesántult, s helyet cserélt Pauluszszal, aki a balösszekötő helyén jobban játszott, mint rendes posztján.

    Sporthírlap, 1920. június 7.