magyarfutball.hu

ÚTSE - 33 FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 30. forduló
játékvezető : Fehéry Ákos
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 21:10 (szerk.: 2022.03.02, 11:26)
    „33“ FC - UTSE 1:1 (0:1)

    Nép­szigeti pálya, 2500 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    A „33“-asokra nézve döntő jelen­tőségű mérkőzésre az UTSE egy a „33“-asok pedig 2 tartalékkal állottak fel. A mérkőzés előtti felhőszakadás erősen feláztatta és rendkívül síkossá tette a pályát, ugy hogy kombiná­ciós passzjáték csak igen nehezen fejlődhetett ki. A szép játék kifejlő­dését akadályozta ugyan a pálya is, de teljes mértékben lerontotta az UTSE durva, emberre menő játéka. Fehéry biró az első pillanattól kezdve nem fogta elég erős kézzel az UTSE játékosokat, mire azok Liszák Il-vel és Dankóval az élükön vérszemet kapva ugy vágták a „33“-as játéko­sokat, mint a répát.

    Kitűnő kórust szolgáltatott a csont­hangversenyhez a pálya közönsége, amely kvalifikálhatatlan viselkedésé­vel állandóan terrorizálta ugy a bírót mint a vendégcsapatot A „33“-as játékosok szinte kivétel nélkül igen félénken mozogtak, kétes szituációk­ban féltek közbelépni, s ez magya­rázza, hogy a játék egyenlő erők küz­delmét mutatta, bár a „33“-asoknak több gólhelyzetük volt. A „33“-asók­nál a közvetlen védelemben Zsák, és főleg Oláh tett ki magáért, ez utóbbi különben a mezőny legjobb embere volt. A fedezetsorban Vanicsek, a csatársorban pedig László és Csárdás voltak jók. Az UTSE-nél durvasága­iktól eltekintve a Dankó—Liszák I. hátvédpár, Liszák II. centerhalf és a csatársorban Leitner és Szabó pro­dukálták a legjobbat.

    Az UTSE éri el a vezető gólt, az első félidő 27. percben Seidner révén, mig a „33“-asok a kevéskét ofsideről startoló Horváth lefutásából egyenlí­tenek ki a második félidő 30 percé­ben. A mérkőzés történetének kiegé­szítéséhez tartozik, hogy Zlochot a játék 10. percében, és Heidet szintén az első félidő folyamán ugy lerugták, hogy mindketten csak statisztáltak, s hogy Fehéry biró saját utólagos be­vallása szerint is csak a terror miatt nem mert kizárni senkit az UTSE csapatából.

    Sporthirlap, 1920. június 7.