magyarfutball.hu

Újpesti Törekvés SE - 33 FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 6. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. nela: 3.000
  2. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.21, 19:29 (szerk.: 2022.04.22, 14:57)
    „33“ FC - UTSE 3:1 (1:0)

    A két védelem közötti nagy nívókülönbség volt a mérkőzés döntőfaktora.

    33 FC: Zsák — Oláh, Kutik — Kovácsi, Zloch, Eichbaum — Mezei, Laffers, Pipa, Strausz, Ujváry.
    UTSE : Bajusz - Minarovics, Dankó — Wilhelm, Buza, Freit — Leitner, Kojsza, Gally, Laukó, Reisner.

    Ujpesti Stadion, 6000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A 33 FC győzelmének értékét növeli, hogy saját otthonában kényszerítették megadásra az UTSE-t, olyan közönség előtt, amely a helyi csapat győzelmét a bíró és a 33-as játékosok tenrorizálásával akarta kierőszakolni. Az olcsóbb hely publikumának féktelenkedését azonban sikerült az erélyesen fellépő bírónak idejében megfékeznie és ezzel biztosítania a játék sima lefolyását. Mind a két csapat egy-egy tartalékkal, tehát kiegyensulyozott erőviszonyok között állott föl. A 33-asok a beteg Kramer helyén, a jobb szélen, Mezeit játszatták, míg az UTSE Török helyett Freit-et állította a balhalfposztra.

    Kezdés után a 33-asok csatársora jön hamarább lendületbe és meg-megujuló támadásokat vezet az UTSE kapuja ellen. A 10. percben Ujváry átadását Mezei elhibázza, majd két perccel utóbb Ujváry emeli egy lépésről a kapu fölé Mezei beadását. Az UTSE-t Reisner hozza először kedvező helyzetbe, de lövése Zsák kapuja fölé megy. A 33-asok ujabb offenziváját faultokkal igyekszik feltartani az UTSE védelme, majd Reisner ujabb áttörése a kapu mellé küldött lövéssel végződik. A 33-as támadások lanyhulnak, viszont határozottabbá válik az UTSE offenzivája, de a 33-as védelem leszerel minden akciót s néhány lövést Zsák tesz ártalmatlanná. Végre a 33-asok csatársora is szóhoz jut, Pipa passzával Laffers kiszökik, élesen lő, Bajusz rávetéssel véd ugyan, de a labda a tiszta helyzetben lévő Ujváryhoz perdül, aki egy lépésről a kapu fölé emeli.

    A 44. percben Pipa áttörési kísértetét Minarovics a 16-os vonalon kézzel akasztja meg. A megítélt szabadrugásból Pipa erős, magas lövéssel a kapu bal sarkába gólt lő.
    A II. félidő elején Reisner lendületes támadása után 33-as támadás következik. A jobboldalról a labda a közép felé kanyarodó Ujváryhoz kerül, aki a rosszul helyezkedő Bajusz mellett gólt lő (2. perc).
    A 33-asok csatársora a mezőnyben szépen dolgozik, de a kapu előtt ellanyhul. A 20. percben mégis sikerül egy kapu előtti akció, Pipa passzával Laffers átdolgozza magát a bizonytalan Dankó mellett és helyezett gólt lő.

    Sporthirlap, 1923. november 3.