magyarfutball.hu

ÚTSE - Budapesti TC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 25. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.28, 20:18 (szerk.: 2022.03.01, 10:44)
    UTSE - BTC 2:1 (1:0)

    Nép­szigeti pálya, 3000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    A kiesés réme a legélesebb sarkan­tyu, amely fényes iramra ösztökéli a hátul kullogó csapatokat. Az UTSE például hétról-hétre javul s a ennek eredményeként szombaton megérde­melt győzelmet aratott, az ujra csap­kodva játszó BTC fölött. Az ujpestiek különösen a fej játékban álltak torony­magasan a BTC fölött, a mihez tempóbirás, óriási lelkesedés és megle­pően észszerű kombinálás társult. A csapat gerince a fürge és jól passzoló halfsor, lelke pedig Leitner jobbszélső volt, aki az UTSE valamennyi táma­dását vezette. Az együttesből egyedül Markovics balszélső rítt ki a gyámol­talanságával.

    A BTC-ben Dobó, Gruber, Kollár és Kanyaurek váltak ki. A többi pri­mitív stílussal, háromemeletes labdák­kal dolgozott, nagyon megkönnyitve az UTSE védelem munkáját.

    A vezető gól az 5. percben esett. Leitner pompás centerét a labdára startoló Kőszegi pár lépésről a saját kapujába vágja. Ebben a félidőben az UTSE dominálta a helyzetet. Szü­net után is az UTSE uralja a teret s s Gally lövésével bebiztosítja a győ­zelmet (31. perc). Ez után a védeke­zésre fekszik, de nem nagy szeren­csével, mert Dankó hátvéd foultja miatt tizenegyessel büntetik, amit Kol­lár belő (40, p.).

    Sporthirlap, 1920. május 3.