magyarfutball.hu

Budapesti TC - Újpesti Törekvés SE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 20:09
    BTC-UTSE 1:1 (1:1)

    Az UTSE csak szerencsével tudta döntetlenné tenni a meccset a jobb BTC-vel szemben.

    BTC: Palcsek— Orbán, Gruber— Bosányi, Zsin, Schweng— Hajdu, Horváth II, Horváth III., Tichovszky, Brauchler.
    UTSE: Wagner— Minárovics, Szinai —Wilheim, Buza, Hosó— Lauko II., Radócz, Török, Gally, Reisner.

    — Üllői-uti pálya. — Bíró: Hertzka Pál. —

    Az UTSE kezd,

    de a labda azonnal Horváth II-höz kerül, aki szökteti Hajdut, ennek pontos beadása
    Horváth III fejéről Tichovszky elé kerül, de ő elszámítja magát Buza felszabadít. A gyors, tetszetős akcióra az UTSE rögtön heves támadással válaszol, melyből Reisner mellé lő, majd Török élesen fölé lő.
    A következő percek teljesen a BTC-éi. Balszárnya révén kerül először frontba, Tichovszky—Brauchler összjátékából előbbi éles beadását csak Hajdu tudja elfogni, kinek beadását azonban Horváth II kapu fölé lövi. Ugyancsak elkerüli Wagner kapuját Horváth II erőtlen lövése.
    A mély sár teljesen lehetetlenné teszi a kombinációs játékot, néha sivár, csapkodásba ful a két ellenfél igyekezete és csak akkor élénkül fel a játék, ha a labda a szélsőkhöz került, főkép, a két kapu közelében.
    A 15. percben Borsányi ideális passzával Hajdu megszökik, beadását Horváth II. fordulatból küldi Wagner kapujára, a magas, csavart labdát ő kiejti és a befutó Brauchler a hálóba helyezi.
    A gól után a BTC továbbra is támadásban marad, de akciója, melyet Zsin készített elő, Horváth II. kapu mellé küldött lövésével végződik. A kapurugásból jobbszárnya révén az UTSE próbálkozik eredményt elérni, de Laukó II. beadását Gruber kellő pillanatban elfejeli.
    A BTC most döntő fölénybe kerül és valósággal a kapujához szegzi a szívósan védekező ellenfelét. Előbb Hajdu fut le, de éles beadását a befutó Brauchler kapu fölé lövi, majd Brauchler egyéni kiszökése és ideális beadása kecsegtet további eredmény elérésével, de Horváth III. az ötös vonalról a legtisztább helyzetben mellé fejel. A BTC jól funkcionáló halfsora állandóan frontban tudja tartani csatársorát, de a belsők lövéseit nem kiséri szerencse, vagy a távolról irányított labdák Wágner zsákmányává válnak. A 37. percben Horváth III lesántul és kiáll. Ezt ügyesen kihasználja az UTSE és némi fölénybe kerül. Borsányi foultolja Reisnert, ugyanő éles szabadrugása ad először munkát Palcseknek, majd Török egyéni áttörése veszélyeztet, de Borsányi a döntő pillanatban ment.
    A 42. percben Laukó II. ívelt beadása Gally fejét érintve, Reisnerhez kerül, kinek éles lövése a meglepett Palcsek feje fölött a gólba jut.
    A hátralevő percek kiemelkedő mozzanata az UTSE csatársor meglepő szép támadása. Buza szökteti Laukó II-őt, az átadja Radócnak, aki a labdát Törökhöz emeli és ennek kapásából a kapu bal sarkába irányított bombaszerű lövését Palcsek csodás robinzonáddal menti. A nehéz sáros talajon ez pompás teljesítmény volt.

    Helycsere után

    a beálló Horváth III-al ismét kompletté vált piros-fehérek támadása vezeti be a félidőt, de az ujpesti védelem résen van. A 3. percben Gruber hendszet vét, a szabadrugást Szinay óriási erővel hajszállal fölé lövi. A következő percben a BAC kornert ért el, de Borsányi lábáról lecsuszott labda a kapu mellé került. Majd Tichovszky hosszu labdájára Wagner kifut, a labdát felkapja, az odaérkezett Tichovszky érte nyul, eközben Wagner arcán megsérül és kiáll. Helyét Minarovits foglalja el és már rávetéssel fogja Hajdunak a kapuvonalról beadott éles labdáját. A BTC most fokozza az iramot, de a mély talajjal csak nehezen tudnak megbirkózni a játékosok. Az UTSE 10 emberrel játszva hősies önfeláldozással tartja fel a piros-fehérek meg-megujuló rohamát, két kornert is vét, de Gally és Buza mentenek. A 21. percben az UTSE is lélegzethez jut Laukó II révén, kit Wilheim szöktet, de Zsin könnyen leszereli az akciója befejezése előtt kifulladt szélsőt. A 23. percben beáll Wagner de beállása csak tehermentesíteni tudja a védelem gigászi munkáját.
    A 32. percben ismét szóhoz jut az ujpesti csatársor. Laukó II. veszélyes lefutását a belsők hibázzák el, a míg Reisner egyéni áttörése a háló oldalát ért lövésével végződik. Nem sokáig örülhet az UTSE a „felszabadulásnak\", mert Horváth I.—Hajdu összjátékából Horváth III. áttöri az előrehuzódottt védelmet, Minarovits üldözőbe veszi és sikerül is a lövés pillanatában leszerelnie. A sárba ragadt labdára kifut Wagner, akit Brauchler támad meg és heves párharc keletkezik a labda birtokáért, végül is Brauchler beadja a labdát, de a sárba ragadt labda elvész a keletkezett tumultusban.
    A 42. percben az UTSE részére váratlan alkalom kínálkozik a győztes gól elérésére, de a támadástól elszokott csatársora nem bírta befejezni a kitűnő alkalmat. Török erős kiadását Orbán hibázza, a lábáról lecsuszott labdát Gally még elfogja, annyi ideje van, hogy a szélről befelé kanyarodjék, de mivel a belsők nem követték, szinte a kapuvonalról próbálkozik a lövéssel, melyet Palcsek biztosan fog. Az utolsó percben a BTC válaszól a támadásra, Horváth II. és III. átdolgozzák magukat az UTSE védelmén, de a befejező pillanatban Horváth III. megcsuszik és lövése messze kerüli el a kaput.

    Sporthirlap, 1924. március 3.