magyarfutball.hu

III. Kerület - UTE 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 21. forduló
játékvezető : Friedmann Mór
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 23:40 (szerk.: 2022.02.26, 11:43)
    UTE - III. ker. TVE 2:0 (1:0)

    Határ-utcai pálya, 4.000 néző
    Biró: Friedmann Hugó

    A Határ-utcai pályán megjelent közönségnek izgalmas és érdekes lefolyásu mérkőzésben volt része. A játék képe ha nem is volt nagyon nívós, az UTE némi fölénye ellenére is változatos volt, és a III. ker. gyors csatárainak lendületes táma­dásai többizben veszélyeztették az UTE kapuját.

    Az UTE kezdi a játékot és azonnal támadólag lép fel. A 3. percben már Paulusz kornere fenye­get, de a veszélyt sikeresen hárítja el a Vivók vé­delme. Középjáték keletkezik, de a 12. percben az UTE egyik támadása eredménnyel jár, mert Priboj helyezett lövése a hálóban akad meg. A Vívók erélyes támadással felelnek, de Göttler lö­vése a kapu felett süvít el. Szidon rövid időre megsérül és elhagyja a pályát, de az UTE tiz emberrel is uralja a helyzetet. A belső csatárok­nak számos kiváló alkalma kínálkozik a gól lö­vésre, de azt sorra elhibázzák. A félidő végén a Vívók is frontba jutnak és Stark lövését KnolI rávetéssel csak nehezen védi.

    Szünet után az UTE nagy offenzívában, de tá­madásait most sem tudja eredményesebben befe- jezni. Időnként a Vivók csatársora is lerohan, de a kapu előtt a Vívók sem gólképesebbek ellenfe­leiknél. Változatos játék után, Stark két bomhaszerü lövése már-már kiegyenlítéssel járt, az utolsó pillanatban azonban Knoll bravurosan fogja a ve­szélyes labdát. A III. ker. lelkes támadásai egyre energikusabbá és fenyegetőbbé válnak, de a bal­szerencse megakadályozza őket a kiegyenlítésben. A 35. percben az UTE támad és Schaller gyengén lőtt labdáját, egyébként jól funkcionáló Majher a kapuba ejtette. Ez a váratlan és pechhes gól vég­leg letörte Vivók csapatát, amely visszaesett és elkedvetlenedve védekezett az UTE támadásai ellen.

    A győztes csapat legjobb része a fedezetsor volt, amelyből Szimon és Baubach játéka emelke­dett ki. A védelemben különösen Knoll játéka kö­vetel elismerést. A csatársorban Schaller volt az aki stílust, lendületet és áttörő képességett vitt a csapatba. Mellette különösen a Paulusz—Kósa jobbszárny emelkedett ki. A Vívók csapatában Majher, a második góltól eltekintve ügyesen vé­dett. A hátvédek közül Huszár volt a jobbik, mig a fedezetek inkább a védelem támogatásában nyuj­tottak elfogadhatót. A csatársorban Hőnich—Schrott és Stark játéka érdemel dicséretet.

    Sporthirlap, 1920. március 22.