magyarfutball.hu

MTK - III. Kerület 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 20. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 22:45 (szerk.: 2022.02.25, 13:49)
    MTK - III. ker. TVE 2:0 (2:0)

    Hun­gária uti pálya, 3000 nézö
    Biró: Ujváry Ödön

    Az MTK mult heti kitűnő szereplése után a kék-fehérek fölényes győzelmét várta mindenki s igy nagy meglepetés nemcsak a kis gólarányu győ­zelem, hanem a nyujtott játék is, amelyhez ha­sonlóan gyengén az MTK-t meg nem láttuk eb­ben a szezonban játszani. Az MTK Kertész II-vel megerősítve kompletten állott fel. mig a Vívók Breuer és Schrott nélkül szerepeltek.

    Kropacsek kevés dolgát is bizonytalanul vé­gezte. A két hátvéd szokatlanul bizonytalanul funkcionált s a fedezetsor is csak egv félidőig bírta az iramot, szünet után azonban erősen vissza­esett. Egyedül Kertész II. bírta mindvégig tüdővel s oly frissen és jól mozgott, mintha mult vasár­nap játszott volna utoljára. A csatársorban is csak Braun állott feladata magaslatán. Orth tulkényelmesen játszott, meglátszott, hogy betegsége meg­viselte. Winkler ma is kerékkötője volt a csatár­sornak. A többiek igen szürkén játszottak.

    A Vívók kapujában a fiatal Majherr biztató for­mát mutatott; a kapott gólokat nem védhette. A hátvédek közül Haragos végzett nagy munkát, mig le nem rugták. A fedezetsor legjobb embere a fiatal Totisz volt, aki különösen a védelemben végzett kitűnő munkát. A csatársorban Hönich II, Stark és Szabó végzett elismerésreméltó munkát, de csak a mezőnyben.

    A III. kerület támadással kezdődik a játék; egy­másután vezetve veszélyes támadásokat a Vivók, de a kapu előtt csatáraik mindent elhibáznak. Majd az MTK veszi át a támadó szerepét és Orth szőktetéséből Winkler megszerzi a vezető gólt. A 15. percben egy kapu előtti kavarodásból Orth lövi a második gólt. A félidő hátralevő részében az MTK támad. A II. félidőben mintha kicseréltek volna az MTK csapatát. Oly rendszertelen és unot­tan rég nem láttuk játszani a Testgyakorlók csa­patát, mint ezuttal, ebben a félidőben a III. ker. határozottan jobb volt ellenfelénél, voltak igen kedvező gólhelyzetei, s csupán a csatársor gólképtelenségén mulott, hogy nem tudott eredményt elérni.

    Sporthirlap, 1920. március 15.