magyarfutball.hu

Budapesti AK - Kispesti AC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 19. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. nela: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.24, 20:13 (szerk.: 2022.02.25, 13:16)
    Kispesti AC - BAK 0:0

    Hungária-uti pálya
    Biró: Ujváry Ödön

    A BAK évek óta legjobb játékát produkálta ma a KAC ellen s mai játéka bizalmat ébreszthetett híveiben is, hogy talán mégis sikerülnie fog csa­patuknak a kiesést elkerülni abból az I. osztályból, amelyben mai játékuk szerint méltán foglalnak helyet.

    A csapatnak ma éppen azok a tulajdonságai voltak kiemelkedő erényei, amik eddig mindig hiányoztak belőle: a gyorsaság, labdarámenés, határozottság a kapu előtt és lövőképesség. A 0:0-ás eredmény nem mond ellen ennek a véle­ményünknek; mert ha Varga helyett vasárnap más áll a KAC kapujában, ugy a BAK ma 2— 3 góllal, győztesként hagyta volna el a pályát.

    A KAC mind a mellett nem volt tétlen nézője a BAK váratlan feljavulásának. Bizony, teljes erővel dolgozott ő is a sikeren s volt néhány alkalma neki is megnyerni a meccset. De, miként a BAK néhány helyzete, ugy az ő gólhelyzetei sem nyer­tek befejezést. Ez már azután nem Volenszkyn, hanem inkább a KAC csatárokon s a jól helyez­kedő BAK beckeken múlott.

    A játék tehát nagyjában változatos volt s nagy élvezetet okozott a közönségnek. A BAK fölénye csak a második félidő második felében domboro­dott ki, amikor a KAC teljesen védekezésre szo­rítkozott s Vargának nagyon sok dolga volt. De a BAK-nak annyira szükséges gól és vele egy pont többlet megszerzése nem sikerült s a BAK-nak meg kellett elégednie eldöntetlen eredménnyel és egy ponttal. Ez is olyan nyereség azonban, amelyre tavaly még aligha számított volna a BAK, éppen a bajnokság második helyezettjével szemben.

    A játékosok kritikájánál meg kell említenünk, hogy mindkét csapat alapos változtatásokkal állott lel. A BAK-ban Károly helyett Erbstein látszott centerhalfot: a csatársor pedig Klein—Gulyás—Gácsi—Fröhlich—Gállos összeállításban állott tel. A KAC-ban hiányzott Krebs és Blasnik, akiknek a helyét az azelőtt csatárt játszó Saguly, illetve Recse II. töltötte be. mig jobbösszekötöt ezuttal Gresch játszott.
    A BAK-nak a változtatás határozottan előnyére vált. Ha Erbstein nem is ér fel technika dolgában Károllyal, de fiatalabb lévén, végig bírta a gyilkos iramot s tudta követni a csatársort, mely mai össze­állításában ugylátszik a legjobb. Kár, hogy a kü­lönben tehetséges Klein jobbszélső ballábas. Gállos balszélső pedig meg ma sem tud önzetlen lenni. A védelemben Volenszky végre megbízható erő; Müllert és Szendrőt pedig csak dicsérni lehet.

    A KAC tartalékjai nem tudták pótolni elődeiket, amellett megbontották a csapat egységét, mely ennélfogva nem tudott oly határozottsággal fel­lépni, mint egyébkor. Hármuk között Saguly volt a legjobb, aki idővel ezen a poszton is beválhat. A centerhalf nem bir elég áttekintéssel: a jobbösszekötő pedig nem veszélyes a kapura, bár a mezőnyben nem ront. A csapat kiemelkedően leg­jobb embere Varga volt, aki fürgeségével, helyez­kedéseivel és elvetéseivel egyformán brilirozott. Jó volt még Stalmach is, mig Jeny és Eisenhofer messze vannak őszi teljesítményüktől.

    A mérkőzés első felében változatos a játék, hol ez, hol az a kapu van veszélyben, de részben a csatárok ügyetlenségén, részben a védelem ébersé­gén meghiusulnak. A BAK-ban Fröhlich. a KAC-ban Jeszmás hibázott egy biztos gólhelyzetet. A II. félidő elején sem változik a helyzet: a végén azonban a BAK teljesen urrá lesz a pályán, de a KAC állandó védekezéssel góltól mentesiti a ka­puját.

    Sporthirlap, 1920. március 8.